Італійці бурхливо відсвяткували перемогу в серії пенальті над іспанцями / фото REUTERS

11 липня збірні Італії та Англії зустрінуться у фіналі Євро-2020. Стадіон "Уемблі" в Лондоні стане місцем битви двох елітних команд.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Італія - Англія.

Італія - Англія: де дивитися матч

У прямому ефірі протистояння італійців та англійців покаже телеканал ТРК "Україна".

Відео дня

Також пряму трансляцію можна буде подивитися на телеканалах "Футбол 1", "Футбол 2", сервісах "OLL TV!" та MEGOGO.

Стартовий свисток прозвучить о 22.00, а ефір на телебаченні розпочнеться о 21:45.

Читайте такожІталія - Англія: прогноз букмекерів на фінал Євро-2020

Італія - Англія: перед матчем

  • Збірна Італії вчетверте в історії зіграє у фіналі чемпіонату Європи. Італійці раніше перемагали на Євро один раз (в 1968 році) і двічі поступалися у фіналах.
  • Для збірної Англії це буде перший фінал в історії на чемпіонатах Європи.
  • Збірна Англії посіла перше місце в групі з Хорватією, Чехією і Шотландією, набравши 7 очок. У плей-оф англійці пройшли Німеччину (2:0), Україну (4:0) і обіграли Данію (2:1 в овертаймі). У матчі проти данців Англія вперше пропустила на Євро.
  • Збірна Італії набрала максимум очок у групі зі Швейцарією, Туреччиною та Уельсом. У плей-оф італійці пройшли Австрію (2:1 в овертаймі), Бельгію (2:1) і у півфіналі - Іспанію (1:1 та 4:2 по пенальті).
  • В офіційних матчах Італія й Англія зустрічалися вісім разів. У італійців - п'ять перемог, в англійців - одна. Ще два рази команди зіграли внічию. А їх остання зустріч відбулася у 2018 році - товариський матч завершився внічию (1:1).
  • На Євро команди в попередній раз перетиналися в Україні у 2012 році. Тоді у чвертьфіналі італійці пройшли далі по пенальті (0:0 і 4:2).
  • Вже відомо, хто судитиме фінальний матч.