Футболісти збірної Іспанії / фото REUTERS

У неділю, 19 листопада, відбувся поєдинок 10-го туру відбору на Євро-2024 з футболу, в якому збірна Іспанії приймала Грузію. 

Гра проходила на стадіоні "Хосе Сорілья" у Вальядоліді і завершилася впевненою перемогою господарів поля. 

Іспанці дуже швидко повели в рахунку - на 4-й хвилині м'яч у ворота суперника після передачі Феррана Торреса відправив Робен Ле Норман. Проте вже на 10-й хвилині Хвіча Кварацхелія рахунок зрівняв, забивши з пасу Гіоргі Чакветадзе. 

Відео дня

У другому таймі збірна Іспанії забила ще двічі, забравши три очки в цій зустрічі. На 55-й хвилині гри Ферран Торрес зробив рахунок 2:1, а на 72-й хвилині м'яч у власні ворота відправив Лука Лочошвілі, встановивши фінальний рахунок. 

Іспанія - Грузія - 3:1

Голи: Ле Норман, 4, Ферран Торрес, 55, Лочошвілі, 72 (автогол) - Кварацхелія, 10

Іспанія: Сімон, Карвахаль, Ле Норман, Іньіго Мартінес, Гайя, Гаві (Сансет, 26), Родрі (Субіменді, 86), Фабіан Руїс, Ферран Торрес (Ямаль, 66), Мората, Ніко Вільямс (Рікельме, 86)

Грузія: Мамардашвілі, Какабадзе (Мамучашвілі, 90), Квірквелія, Кашія, Лочошвілі, Азаров (Гочолеішвілі, 78), Чакветадзе (Альтунашвілі, 90), Квеквескірі (Меквабішвілі, 60), Кочорашвілі, Мікаутадзе (Давіташвілі, 60), Кварацхелія

Попередження: Родрі, 56, Іньіго Мартінес, 90+3 - Кварацхелія, 75, Кашія, 83

Огляд матчу: 

Додамо, що в середині першого тайму сталася дуже неприємна подія для збірної Іспанії і "Барселони" - Гаві оступився на рівному місці і не зміг продовжити матч. Вже в перерві Федерація футболу Іспанії повідомила, що у молодого півзахисника "серйозне пошкодження коліна". Пізніше стало ясно, що мова йде про розрив хрестів. Таким чином, 19-річний футболіст вибув до кінця сезону. 

Збірна Іспанії набрала 21 очко і фінішувала на першому місці в групі А відбору на Євро-2024 і зіграє у фінальній частині турніру. Путівку на ЧЄ-2024 з цієї групи отримала також збірна Шотландії, яка посіла друге місце з 17 очками. Грузія з 8 балами посіла четверте місце.

Вас також можуть зацікавити новини: