Анчелотті встановив чергове досягнення / фото REUTERS

Головний тренер мадридського "Реала" Карло Анчелотті встановив унікальне досягнення у Лізі чемпіонів завдяки перемозі вершкових над "Челсі" у першому матчі 1/4 фіналу поточного розіграшу турніру.

Як повідомляє статистичний портал Opta, ця звитяга для італійського тренера стала уже 35-ю на чолі королівського клубу в ЛЧ. Таким чином він став тренером з найкращим показником перемог у ролі наставника "Реала".

Попереднім рекордсменом був іспанський спеціаліст Вісенте Дель Боске, котрий за 60 матчів здобув з вершковими 34 перемоги.

Відео дня

Для перевершення показника Дель Боске італійський тренер Анчелотті потрібно було 47 матчів. Окрім 35 звитяг, "Реал" під керівництвом Карло чотири рази зіграв внічию та вісім разів програв.

Однак в обох цих легендарних тренерів однаковий показник за кількістю здобутих трофеїв Ліги чемпіонів. Дель Боске перемагав з "Реалом" в найпрестижнішому континентальному турнірі Старого світу у 2000-му та 2002-му роках, а Анчелотті – у 2014-му та 2022-му роках.

Загалом вершкові здобули 14 перемог у Лізі чемпіонів – це рекордний показник. Найближчий переслідувач мадридців – це "Мілан", у котрого сім трофеїв.

Анчелотті очолює "Реал" з літа 2021-го. Це його друге термін роботи на чолі мадридців. Поточний контракт італійського тренера чинний до кінця червня 2024-го року.

Відзначимо, що у першому поєдинку чвертьфіналу проти "Челсі" підопічні Карло Анчелотті взяли верх над суперником з рахунком 2:0. Матч-відповідь запланований на вівторок 18 квітня у Лондоні. Переможець цієї пари у півфіналі зустрінеться з найсильнішою командою дуету "Манчестер Сіті" – "Баварія". У першому матчі англійський колектив переміг німецький з рахунком 3:0.

Вас також можуть зацікавити новини: