Артем Довбик / REUTERS

Нападник "Дніпра-1" та національної збірної України Артем Довбик висловився про своє ставлення до РФ.

В інтерв'ю Команда 1 український форвард розповів про свою любов до України, а також заявив, що не розглядає варіантів з трансфером в який-небудь з російських клубів.

"Я дуже люблю свою країну. Тут виріс, став тим, ким є. Та що там говорити - це моя батьківщина. Гімн, звичайно, знаю, адже співаю його раз на тиждень перед кожною грою. У моїй родині завжди говорили українською. Точніше, суржиком, але це не так важливо.

Відео дня

Читайте такожУкраїнська Прем'єр-ліга: названі найкращий гравець і тренер за підсумками листопада-грудняВся ця ситуація з Росією для мене очевидна. Я категорично проти агресії. Нехай залишать нас у спокої, не треба нам допомагати. Пам'ятаю, хтось написав, що мене запрошують в російський клуб, батько відразу набрав і сказав: "Я щось не зрозумів".

Навіть не розглядаю такі варіанти. Я люблю Україну і перш за все хочу, щоб в нашій країні настав мир", - сказав Довбик.

Нагадаємо, Артема Довбика визнали найкращим футболістом української Прем'єр Ліги за підсумками 2021-го року. 

Артем Довбик: кар'єра

  • Довбик виступав за "Черкаський Дніпро", "Дніпро", молдавську "Зорю" і данські "Мітьюлланд" і "Сеннерйюск", а в 2020 році повернувся в Україну, поповнивши склад "Дніпра-1".
  • У поточному сезоні він очолює гонку бомбардирів УПЛ, забивши 14 голів.
  • Широкій громадськості форвард став відомий після свого переможного голу у ворота збірної Швеції в матчі 1/8 фіналу Євро-2020. Цей м'яч вивів збірну України до чвертьфіналу турніру.
  • За збірну України форвард в цілому зіграв 6 матчів, в яких забив 2 голи.