Артем Довбик / фото СК Дніпро-1

Форвард "Дніпра-1" і національної збірної України Артем Довбик висловився про війну, розв'язану російськими загарбниками.

Молодий футболіст не стримав сльози, коментуючи різанину в Бучі і в інших українських містах, яку влаштували окупанти. Довбик зізнався, що його "розриває всередині" через ці трагічні події.

"Все розривається всередині. Дивишся на те, що було в Бучі, і сльози ллються. Ти нічого не можеш вдіяти з цим, від тебе нічого не залежить", - наводить слова Довбика "Футбол NEWS".

Відео дня

Також український футболіст додав, що зараз головні герої - це ЗСУ, які гідно борються і дають відсіч російським загарбникам.

"Доля всіх українців зараз в їхніх руках. Дивлячись на те, як вони відбивалися від ворога, переходили в контратаки, у мене така віра, гордість. Хочеться побажати їм сил, щоб ця війна скоріше закінчилася. Вони - справжні герої в наших очах і серцях", - сказав Довбик.

Варто відзначити, що Артем Довбик відмовився від російської мови і давав інтерв'ю українською мовою.

Нагадаємо, Артема Довбика визнали найкращим футболістом української Прем'єр ліги за підсумками 2021-го року. 

Артем Довбик: кар'єра

  • Довбик виступав за "Черкаський Дніпро", "Дніпро", молдавську "Зорю" і данські "Мітьюлланд" і "Сеннерйюск", а в 2020 році повернувся в Україну, поповнивши склад "Дніпра-1".
  • У поточному сезоні Артем провів за "Дніпро-1" 18 матчів у всіх турнірах, забивши 14 голів і віддавши 5 результативних передач.
  • Довбик є лідером гонки бомбардирів УПЛ сезону 2021/22 з 14 забитими м'ячами.
  • Широкій громадськості форвард став відомий після свого переможного голу у ворота збірної Швеції в матчі 1/8 фіналу Євро-2020. Цей м'яч вивів збірну України до чвертьфіналу турніру.
  • За збірну України форвард в цілому зіграв 6 матчів, в яких забив 2 голи.