Фінальний поєдинок Кубка України між "Ворсклою" та "Шахтарем" розпочнеться 15 травня о 19:00 / скріншот

15 травня полтавська "Ворскла" зустрінеться з донецьким "Шахтарем" у матчі фіналу Кубка України з футболу. Гра пройде на стадіоні "Авангард" у Рівному та розпочнеться о 19:00.

Фінальний поєдинок Кубка України між "Ворсклою" та "Шахтарем" у прямому ефірі покаже телеканал ICTV2. Крім того, його можна знайти на платформі онлайн-телебачення Київстар ТБ.

Шлях до фіналу

До цього етапу полтавський клуб обіграв "Металіст-1925" (3:0), "Оболонь" (3:0) та в півфіналі сенсаційно пройшов житомирське "Полісся" (1:0). Усі матчі "Ворскла" грала на виїзді.

Відео дня

Шлях "Шахтаря" до фіналу Кубку України був простіший – вони грали проти "Вереса" (3:0), "Вікторії" з Сум (3:0) та "Чорноморця" (4:1). 

Ситуація в командах

Наразі полтавський клуб перебуває не в найкращих кондиціях. Так, "Ворскла" утримує шестиматчеву серію без перемог. А в останній, скандальній зустрічі не змогла втримати нічию проти "Минаю", який після літньої паузи почав набирати обертів. Нині команда посідає 11 сходинку в УПЛ.

Натомість "Шахтар" перебуває в чудовій формі – в останньому матчі донеччани гарантували собі чемпіонство в УПЛ, мінімально обігравши ключового суперника – київське "Динамо". Українське класичне було не дуже активним, однак одного гола Судакова з пенальті вистачило, аби "Шахтар" гарантував собі золото в цьому сезоні. Загалом же, підопічні Пушича утримують серію з 14 перемог поспіль.

Історія зустрічей

Якщо говорити про УПЛ, то "Шахтар" двічі обіграв полтавський клуб цього сезону. Щоправда, це йому вдавалося не легко – матчі закінчилися з рахунком 2:1 та 1:0. 

Команди раніше вже зустрічались у фіналі Кубка України – це сталося в сезоні 2008/09. Тоді полтавський клуб сенсаційно обіграв зірковий "Шахтар". Єдиний та вирішальний м'яч тоді забив Василь Сачко.

Інші спортивні новини, які можуть вас зацікавити

Одразу два гравці львівського "Руху" стали номінатнами на премію Golden Boy 2024. Зокрема, до сотні найкращих увійшли півзахисник Євгеній Пастух та центральний захисник Богдан Слюбик.

Напередодні вирішального бою між Олександром Усиком та Тайсоном Ф'юрі за звання абсолютного чемпіоналегендарний боксер Майк Тайсон дав свій прогноз. На його думку, переможцем поєдинку має стати опонент українця.

Вас також можуть зацікавити новини: