Екс-керманич Динамо не згоден, що Луческу обрали найкращим тренером року в УПЛ

Йожеф Сабо поставив би на перше місце Роберто Де Дзербі.

Колишній наставник київського "Динамо" та збірної України Йожеф Сабо дивним чином відреагував на той факт, що Мірчу Луческу визнали найкращим тренером УПЛ у 2021 році.

Слова Сабо наводить Tribuna.com.

81-річний фахівець вважає, що нагороду треба було вручити головному тренеру "Шахтаря" Роберто Де Дзербі.

"Я б на перше місце поставив Роберто Де Дзербі. Він виграв Суперкубок України, здолавши "Динамо", "гірники" йдуть на першому місці у таблиці УПЛ. Другу позицію я віддав би Скрипнику. Це гарний тренер, але Де Дзербі на першому місці. Луческу тоді буде третім. Четвертим можна поставити Йовічевіча. Каштру не заслуговує на місце в топ-5. Його вже тут немає, навіщо його ставити. Рябоконь ще щороку десь у шістці", - дав свою експертну оцінку Сабо.

Нагадаємо, що у 2021 році "Динамо" під керівництвом Луческу виграло чемпіонат і Кубок України.

Луческу шість разів цього року визнавався найкращим тренером туру в УПЛ.

Читайте такожЛуческу став найкращим тренером року в Румунії вп'яте в кар'єрі (фото)

Мірча Луческу: кар'єра в "Динамо"

  • Луческу, який очолював "Шахтар" протягом 12 років, влітку 2020 року прийняв київське "Динамо".
  • Під його керівництвом кияни виграли Суперкубок України, вперше за чотири роки змогли подолати кваліфікацію Ліги чемпіонів, посіли третє місце у своїй групі ЛЧ, а в плей-оф Ліги Європи дійшли до 1/8 фіналу. У квітні "Динамо" достроково стало чемпіоном України, а в травні завоювало Кубок України. 
  • У "Динамо" Луческу став дев'ятиразовим чемпіоном України. Він - перший тренер, який вигравав чемпіонат і з "Шахтарем", і з "Динамо".
  • У поточному сезоні "Динамо" посіло останнє місце у своїй групі ЛЧ, а також відстає на два очки від першого місця в турнірній таблиці УПЛ після 18 зіграних турів. У матчі за Суперкубок України кияни програли "Шахтарю" з рахунком 0:3.