Паулу Фонсека / фото REUTERS

Відомий португальський тренер Паулу Фонсека, який раніше працював у "Шахтарі", висловився про роззявлену РФ повномасштабну війну в Україні.

Португальський фахівець вважає, що Україна вимагає більшої підтримки від цивілізованого світу для того, щоб відбити атаки окупантів.

"Ми їхали 25 годин в тісному мікроавтобусі, щоб вибратися з країни, але це сущі дрібниці в порівнянні з тим, що зараз відбувається з людьми в Україні. Чотири дні, які я провів там, люди не вірили, що до Києва прийшла війна. Про це знали в Донецьку і в Луганську, але не в столиці.

Відео дня

Відтоді ситуація погіршилася. Це так несправедливо, що відбувається з такими чудовими людьми. Вони просто хочуть миру, не більше того. Ми більше не можемо допустити цих вбивств. Це просто неможливо прийняти, цим невинним людям потрібна допомога. Того, що вони отримують зараз, недостатньо", - наводить слова Фонсеки The Chronicle.

Нагадаємо, війна в Україні почалася рано вранці 24 лютого, коли РФ приступила до масштабного вторгнення. Український спротив російській агресії триває вже майже три місяці. 

Пауло Фонсека: досягнення в кар'єрі

  • Фахівець виграв свій перший трофей в сезоні 2013/14, отримавши Суперкубок Португалії для "Порту".
  • У сезоні 2015/16 Фонсека став переможцем у Кубку Португалії разом з "Брагою".
  • За період в донецькому "Шахтарі" з 2016 по 2019 рік Пауло тричі став чемпіоном України, тричі завоював Кубок України і один раз завоював Суперкубок України.
  • За два роки на чолі "Роми" Фонсека не приніс "вовкам" титулів. У сезоні 2020/21 римляни дійшли до 1/2 Ліги Європи, а також зайняли 7-е місце в Серії А.