Владислав Ванат став найкращим бомбардиром Чемпіонату України з футболу / скріншот

Після 7-річної перерви найкращим бомбардиром чемпіонату України всьоме в історії став футболіст київського "Динамо". 22-річний форвард Владислав Ванат. у сезоні 2023/24 у 27 проведених поєдинках 14 разів "розписався" у воротах суперників киян, пише Sport.ua.

Зазначається, що 12 голів Ванат забив з гри, 2 - з пенальті. При цьому нападник забив по 7 м'ячів в осінній і весняній частинах чемпіонату, з них 8 - у домашніх матчах, 6 - у гостьових, 10 - у перших таймах і 4 - у других. Двічі Владислав відзначався дублями - в матчах проти "Миная" та "Металіста 1925".

Також видання відзначає, що результат Ваната виявився одним із найгірших серед найкращих бомбардирів Чемпіонату України.

Відео дня

"Менше м'ячів за сезон забивали тільки Юрій Гудименко – 12 у ЧУ-1992, Сергій Шищенко – 12 у ЧУ-2001/02 та Олександр Гладкий – 13 у ЧУ-2006/07. Водночас Владислав виявився одним із наймолодших голеадорів №1 в історії УПЛ. У більш юному віці вигравали бомбардирські перегони лише Олександр Гладкий та Максим Шацьких", - повідомляє ЗМІ.

Як відомо, чемпіоном України за підсумками сезону 2023/24 став донецький "Шахтар". "Срібло" здобуло київське "Динамо", третім фінішував криворізький "Кривбас". Водночас місце у прем'єр-лізі втратили "Минай" та "Металіст 1925". У свою чергу рівненський "Верес" буде змушений поборотися за місце в еліті українського футболу у стиковому протистоянні з "Епіцентром" із Кам'янця-Подільського, а столична "Оболонь" - з іншою київською командою "Лівий берег".

Останні новини футболу

Українець Артем Довбик став найкращим бомбардиром чемпіонату Іспанії. 26-річний форвард проводив перший сезон в іспанській Ла-Лізі. У складі каталонської "Жирони" Довбик забив 24 голи за сезон та випередив основного конкурента, норвежця Александер Серлота з "Вільярреала", на один забитий м'яч.

Вас також можуть зацікавити новини: