фото ua.depositphotos.com

Як повідомлялося раніше, 20-го грудня мав би відбутися Виконком УАФ, на якому незадоволені корупцією у верхівці асоціації збиралися висловити недовіру керівнику УАФ Андрію Павелку та його підопічним. Однак УАФ максимально протидіє його проведенню, пише footballhub.

Спочатку поскаржилися ФІФА та УЄФА про, нібито, тиск з боку держави, звичайно ж, без доказів (бо де ж їх взяти, коли їх немає). Але отримали від організацій стандартний формальний лист-відповідь про засудження тиску.

"На сьогоднішній момент ніякого втручання держави у футбольні справи немає. Йдуть судові позови, але це економічна ситуація, сюди фіфа та уєфа не можуть втручатися. Події можуть розгортатися по-різному. Але на зараз футбольна сім'я повинна сама вирішити – зібратися і визначити, що їм робити далі. Ніхто не збирається виключати Україну і поки що немає підстав, що Україна може бути виключена з міжнародних змагань. Тому що ніяких доказів про втручання держави у справи УАФ не-ма-є. Чому лист-скарга підписаний не Павелком, а Протасовим, Михайличенком і Дем'яненком? Поясніть мені, чому? Якщо ми маємо докази втручання в роботу УАФ - чому лист не підписаний керівником футболу? А не підписаний, тому що на даному етапі доказів немає. Є тільки розмови. Я вам гарантую, якщо збереться умовний виконком, то все, що він затвердить, буде в регламентних нормах фіфа та уєфа", - розповів сьогодні відомий футбольний журналіст і коментатор Ігор Циганик у своїй авторській програмі Циганик LIVE.

Відео дня

Після міжнародного шантажу з'явилася підтверджена інформація, що 20-го грудня Будинок футболу буде закритий через через відсутність водопостачання і режим роботи буде дистанційний.

"Шановні колеги! Нам надійшла інформація про те, що з 15-00 години 19 грудня до 12 години 21 грудня 2022 року у Будинку футболу буде відсутнє водопостачання. Сьогодні 19 грудня 2022 року робочий день до 15:45. Завтра 20 грудня 2022 року – дистанційний режим роботи. 21 грудня 2022 року робочий день з 12:00", - йдеться в повідомленні.

А також, за новоотриманою інформацією, віце-президент УАФ Вадим Костюченко завів сьогодні в офіс близько 30 тітушок, чим повторює модель поведінки діячів часів Януковича. Таким чином Андрій Павелко і його команда планують інсценувати завтра захоплення Будинку футболу.

При цьому віцепрезидент УАФ Олег Протасов продовжує риторику, що цей виконком буцімто є нелегітимним і навіть написав лист до Міністерства юстиції України, в якому окремо наголосив начебто на протиправності скликання виконкому. 

footballhub.com.ua

І це не дивно, оскільки, згідно теперішнього статуту Української асоціації футболу, усю владу в УАФ фактично узурпувала верхівка УАФ на чолі з Павелком, який разом із своїми менеджерами фігурує у 10 карних справах, що розслідують Нацполіція, ДБР, НАБУ та Прокуратура. 

І найприкріше у цій історії, що незадоволені корупційною верхівкою УАФ члени фактично є заручниками ситуації і повинні шукати можливості, як застосувати своє право "оскаржити рішення, дії чи бездіяльність органів управління" відповідно до п.2 статті 15.