"Шахтар" стартував у Лізі чемпіонів з нічиєї / скриншот

Чемпіон України донецький "Шахтар" зіграв внічию на виїзді проти італійської "Болоньї" у першому матчі нового сезону Ліги чемпіонів. Матч завершився з рахунком 0:0.

Українська ледь не повела у рахунку в дебюті матчу. Егіналдо увірвався до штрафного майданчика після закидання з глибини і змусив Поша сфолити - пенальті. До м'яча підійшов Судаков, який переграти Скорупськи з позначки не зміг.

Найреальніший момент забити "Болонья" впустила у доданий арбітром до першого тайму час. Італійцям вдалося контратаку через переведення м'яча на лівий фланг для Ндойє. Той віддав на ближній кут воротарського майданчика, але Кастро у ближньому бою не переграв голкіпера.

Відео дня

У другому таймі "Шахтар" зміг похвалитися хіба що напівмоментами, а господарі були активнішими в атаці. Після 70-ї хвилини обидві команди "підсіли". У фінальні хвилини жодна із команд на штурм воріт суперника не пішла. У результаті - "суха" нічия.

Ліга чемпіонів, основний раунд, 1-й тур

"Болонья" - "Шахтар" - 0:0

Нереалізований пенальті: Судаков, 4

Попередження: Пош, 2, Кастро, 58 - Бондар, 12, Степаненко, 84, Марлон, 88

"Болонья": Скорупськи - Пош, Беукема, Лукумі, Лікоянніс (Міранда, 78) - Фаббіан (Урбанськи, 78), Фройлер, Моро (Побега, 65) - Орсоліні (Айлінг Джуніор, 65), Кастро (Даллінга, 65), Ндой

"Шахтар": Різник - Конопля (Тобіас, 40), Бондар, Матвієнко, Педро Енріке - Криськів, Судаков (Марлон, 79) - Зубков (Траоре, 79), Бондаренко (Степаненко, 79), Егіналду - Сікан (Невертон, 35)

Після першого поєдинку "Шахтар" ділить 8-9 місце з "Болоньєю" у таблиці ЛЧ з 1 очком. Наступний матч "гірники" зіграють проти "Аталанти" 2 жовтня.

Українські клуби в Лізі Чемпіонів

Єдиним представником Ліги Чемпіонів від України цьогоріч буде донецький "Шахтар". Крім "Болоньї", серед інших суперників гірників - "Баварія", "Боруссія" Дортмунд, "Аталанта", "Арсенал", "Янг Бойз", "ПСВ" та "Брест".

Варто зазначити, головною відмінністю оновленого турніру є те, що тепер Ліга Чемпіонів фактично не має групового етапу. Оскільки звичні всім групи скасували. Тепер кожна команда-учасниця має зіграти вісім ігор з різними суперниками - чотири вдома і чотири на виїзді. Результати фіксуються в загальній групі з усіх 36 команд, де й визначаються кінцеві учасники раунду плей-оф.

Вас також можуть зацікавити новини: