Нуну Ешіріту Санту очолив Тоттенхем / tottenhamhotspur.com

Португальський фахівець Нуну Ешпіріту Санту став новим головним тренером "Тоттенхема", який ще по ходу сезону звільнив Жозе Моурінью.

Про це повідомляється на офіційному сайті "Тоттенхема".

Контракт з тренером підписаний на два сезони - до 2023 року.

Відео дня

"Раніше я вже говорив про необхідність повернутися до нашої ДНК атакуючого і видовищного футболу. Ми віримо, що Нуну - та людина, яка може з талановитою групою гравців створити щось особливе", - зазначив керівник "шпор" Деніел Леві.

Читайте такожСлаветний тренер Моурінью офіційно підписав контракт з італійським клубом

Нагадаємо, що наприкінці минулого сезону "Тоттенхемом" керував 30-річний екс-гравець клубу Райан Мейсон. "Шпори" завершили сезон на 7-му місці в АПЛ.

Нуну Ешпіріту Санту: що про нього відомо

  • Колишній голкіпер Нуну Ешпіріту Санту почав тренерську кар'єру в 2012 році, очоливши "Ріу Аве". Потім він працював з "Валенсією" і "Порту", а в 2017 році очолив "Вулверхемптон".
  • У першому ж сезоні тренеру вдалося вивести "вовків" в АПЛ, де відразу команда посіла сьоме місце, що стало її найкращим результатом в історії. У наступному сезоні "Вулверхемптон" знову фінішував сьомим, а також дійшов до чвертьфіналу Ліги Європи. А ось сезон 2020-2021 команда не може занести собі в актив - лише 13-е місце.
  • У травні Нуну покинув клуб, пропрацювавши чотири сезони.
  • Португалець двічі визнавався найкращим тренером місяця в АПЛ.