"Нахабні вимоги": Маркевич відповів росіянам, які обурилися через форму збірної України

Український тренер порадив Росії зайнятися своїми допінговими скандалами.

Голова Комітету національних збірних УАФ Мирон Маркевич прокоментував висловлювання деяких росіян, які закликали заборонити нову форму збірної України з контуром карти країни.

Слова Маркевича наводить сайт meta-ratings.com.ua.

"Перш за все, хотілося б порадити цим "експертам" краще зайнятися допінговими скандалами, через які збірним Росії заборонено виступати на найбільших міжнародних змаганнях під своїм прапором і без гімну. А їхні нахабні вимоги щодо контурів кордонів України на нашій ігровій формі взагалі не витримують критики. Адже це ж саме росіяни окупували нашу територію, а тепер ще сміють щось коментувати і рекомендувати", - сказав Маркевич.

"Я повністю згоден з президентом УАФ Андрієм Павелком, який сказав, представляючи нову форму, що силует України буде надавати сил нашим гравцям, адже вони будуть битися за всю Україну: від Сімферополя і Севастополя до Києва, від Донецька і Луганська - до Ужгорода", - додав фахівець.

Читайте такожЦе обманка: у Росії відреагували на форму українських футболістів з Кримом

Форма України на Євро-2020

  • 6 червня стало відомо, у якій формі збірна України виступатиме на Євро-2020, старт якого намічений на 11 червня. Форма буде представлена в трьох кольорах: жовтому, синьому і білому.
  • Особливістю є те, що на неї нанесено контур карти України. Ззаду під коміром нанесений напис "Слава Україні!", а на внутрішній стороні - "Героям слава!".
  • Депутат Держдуми РФ Дмитро Свіщєв вже закликав УЄФА заборонити збірній України виступати на Євро-2020 у новій формі з Кримом. А екс-боксер Микола Валуєв заявив: "Це спроба політизувати спорт, це негарно".
  • Однак УЄФА затвердив нову форму української збірної для виступу на Євро-2020.
  • За результатами жеребкування Євро-2020 збірна України отримала в суперники Нідерланди, Австрію, а також переможця плей-офф Ліги націй 2018-2019, яким стала Північна Македонія.