Сьогодні, 23 жовтня в Харкові стартував великий дводенний спортивний фестиваль з нагоди урочистого відкриття Академії футболу "Металіст". Городяни та вболівальники вперше побачать новітніх 14 полів — їх будівництво за найсучаснішими технологіями профінансував президент футбольного клубу "Металіст" Олександр Ярославський.

Офіційна церемонія відкриття відновленої академії відбулася на основному великому полі в присутності вихованців "Металіста", їх батьків, а також почесних гостей масштабного міського фестивалю.

"Дорогі діти! Ми намагалися для вас зробити ці поля, щоб ви отримали тут задоволення і отримали тут путівку в життя. Я сподіваюся, що ви з цих полів перейдете з часом на сусіднє поле, — сказав на церемонії відкриття Академії президент ФК "Металіст" Олександр Ярославський, вказуючи на "павучок" — стадіон "Металіст" — який приймав матчі Євро-2012, національного турніру і єврокубків. - Будете радувати, в першу чергу, себе, своїх батьків, харків'ян, гостей нашого міста. Ну і засмучувати команди, які будуть приїжджати грати проти вас", — пожартував Ярославський, натякаючи на майбутні перемоги вихованців Харківської академії футболу.

Виступаючи на відкритті Академії, президент ФК "Металіст" сказав "ми старалися від щирого серця" і нагадав, що 14 тренувальних полів оснащені покриттям відомої компанії Desso Sport Systems, які протягом як мінімум 20 років повинні витримати будь-які тренувальні навантаження. Ярославський розповів про відродження футболу та спортивної інфраструктури в Харкові та виховання молодих зірок футболу на полях Академії.

"Ми привели практично в первозданний стан стадіон, за 3 місяці пофарбували 4 тисячі тонн металу, упорядкували VIP-прибудову стадіону. Ми повертаємо дух "Металіста", інфраструктуру, повертаємо любов харків'ян. Я вам обіцяю, більше ніколи "Металіст" не зникне з футбольної карти України. Дорогі батьки! Хочу сказати вам: тут ваші діти в надійних руках. Євген Красніков зібрав тут суперкоманду тренерів. Повірте мені, вони зроблять з них футболістів, які затьмарять, можливо, і Роналду, і Мессі, вони принесуть задоволення і собі, і вам. Приходьте з дітьми - ми створимо всі умови, ми завжди Вам раді!" - сказав Ярославський.

Перший віце-президент Української Асоціації футболу Вадим Костюченко подякував Олександру Ярославському за внесок у розвиток професійного українського футболу, а також за підготовку молодого покоління майбутніх зірок на полях харківської футбольної академії.

"Мені дуже приємно бути тут, на відкритті суперсучасної Академії футболу. Я хотів би передати всім вам привітання від президента УАФ Андрія Павелка, від гравців національної збірної України і подякувати, в першу чергу вас, Олександру Владиленовичу, за те, що ви вибрали саме футбол. Ми пишаємося, що у нас є такий товариш, який надає такий потужний імпульс розвитку дитячого футболу та професійного футболу. Я впевнений, що в майбутньому більшість гравців юнацьких і молодіжних збірних, а також національної збірної будуть виховані саме у вашій Академії футболу", — сказав у своєму виступі Костюченко.

Він передав футбольному клубу "Металіст" символічний подарунок — футболку гравця національної збірної України Артема Довбика, який забив історичний переможний гол у ворота збірної Швеції в 1/8 фіналу Євро-2020.

"Я завжди вірив, що Олександр Владиленович обов'язково повернеться і все буде в рази краще, ніж було раніше, - заявив у виступі на церемонії відкриття віце-президент футбольного клубу "Металіст" Євген Красніков. - Академія футболу "Металіст" випустила багато сильних гравців, які грають у провідних клубах України, в національній збірній нашої країни. У нас створені умови, яких ніде немає! Президент, тренерський штаб, весь футбольний клуб — ми докладемо максимум зусиль, щоб наші хлопці перевершили всі очікування, щоб з часом ці молоді та юні таланти посилили не тільки склад "Металіста", а й склади молодіжної та Національної збірних України", - розповів Євген Красніков про амбіції харківської футбольної академії.

Символічним акордом церемонії її відкриття став клубний гімн "Металіста" у виконанні його авторів — групи ТНМК. Так сьогодні стартував міський дводенний спортивний фестиваль з нагоди відкриття Академії футболу після її відновлення. Міське свято на честь відкриття Академії футболу "Металіст" пройде протягом усього дня в суботу та неділю в режимі non-stop-марафону. Його ритм зададуть улюблені відомі групи і виконавці — ТНМК, THE HARDKISS, "ТОК", Агонь і Jerry Heil. На території комплексу розгорнувся масштабний фестиваль вуличної їжі — понад 40 операторів food-індустрії пригощають гостей свята вишуканими стравами. А біля самої Академії діє парк атракціонів для дітей.

Вхід на фестиваль безкоштовний, а його повна програма — на офіційному сайті ФК "Металіст".