Ігри команд Епіцентр - U-18

Українським чоловічим волейбольним командам Суперліги-Будінвест залишилося зіграти всього один тур регулярного чемпіонату, щоб нарешті перейти до найцікавішого – стадії плей-оф, яка стартує з 1/4 фіналу.

Яка кількість учасників, що являють собою цей волейбольний турнір і регламент, як взагалі розвивається волейбол України, та хто є лідером  змагань – про це читайте в нашому матеріалі.   

Суперліга-Будінвест проходить під егідою ПВЛУ

Відео дня

У сезоні 2022/23 український елітний дивізіон серед чоловічих волейбольних команд проходить під егідою Професіональної волейбольної ліги України (ПВЛУ).

Незважаючи на повномасштабне вторгнення росії на територію нашої держави, ця організація не зупинила свою діяльність. Навпаки, вона дала потужний розвиток волейболу в Україні.

Ідея створення ПВЛУ зародилася у 2021-му році. Її Ініціатором став Володимир Дубинський – тоді президент СК "Прометей", віце-президент Федерації волейболу України (ФВУ), меценат, а зараз – і Президент ПВЛУ.  

Володимир Михайлович разом із адміністрацією ФВУ розробили бізнес-модель майбутніх українських чемпіонатів з волейболу і почали шукати спонсорів. Як потім сам зізнавався в інтерв’ю Дубинський, його приємно здивувало те, що в такий складний час багато людей відгукнулися на пропозицію фінансувати даний проект.

Сьогодні ПВЛУ – це чоловічий і жіночий чемпіонати України; це сучасний волейбольний зал у Чернівцях, де, власне і відбуваються матчі, та комфортні умови розміщення спортсменів; це система відеоповторів та ігри за участю суддів міжнародної кваліфікації; це якісні трансляції та безпека, а саме – підготовлене за всіма нормами бомбосховище.

Український волейбол розвивається навіть в умовах війни

Регламент волейбольної Суперліги-Будінвест

Всього в чемпіонаті України серед чоловіків беруть участь вісім волейбольних команд: "Епіцентр-Подоляни" (Городок), ВК "Прометей" (Дніпро), ВК "МХП-Вінниця"-ШВСМ (смт Тростянець), "Барком-Збірна України U-18" (Львів), "Збірна Полтавської області ВК "Решетилівка", "Полiцiя охорони-ЗУНУ-Динамо" (Тернопіль), ВК "Житичі-Полісся" (Житомир), ВСК "Юридична Академія" (Харків).

Турнір розпочався з регулярного етапу, який проходить у три кола. Далі на них чекає плей-оф, де продовжать боротьбу абсолютно всі клуби.

Вже в 1/4 фіналу перша команда зіграє з восьмою, друга – з сьомою, третя – з шостою, четверта – з п’ятою.

Чвертьфінали та півфінали триватимуть до двох перемог, а фінали – до трьох звитяг. Волейбольні колективи, які програють в 1/4 фіналу, гратимуть за 5-8 місця.

Ігри проходять у місті Чернівці на майданчику "ПВЛУ" Арени.

Хто є лідером волейбольного чемпіонату

Цієї миті після восьми зіграних турів регулярного чемпіонату одноосібним лідером турнірної таблиці Суперліги-Будінвест є клуб "Епіцентр-Подоляни". Після 19 зіграних поєдинків в активі підопічних польського тренера Маріуша Сордиля 18 перемог і 54 очки.

На другому місці розташовуються волейболісти "Прометея", який очолює Андрій Левченко (17 звитяг і 51 бал). До слова, днями наставник отримав почесну відзнаку заслуженого тренера України за історичне сьоме місце на чемпіонаті світу з волейболу 2022 у складі тренерського штабу.

До трійки лідерів вітчизняної першості також входить ВК "МХП-Вінниця"-ШВСМ. Колектив фахівця Костянтина Рябухи здобув 11 перемог та 31 очко.

Ігри заключного 9-го туру "регулярки" стартують 16 лютого.