Збірна України з футболу / фото twitter.com/FCShakhtar

У вівторок, 27 вересня, в рамках шостого туру Ліги націй УЄФА збірна України приймала Шотландію

Це був лише номінально домашній матч для "синьо-жовтих", адже через повномасштабне вторгнення РФ міжнародні ігри на території України проводити заборонено. Матч України і Шотландії проходив в Кракові на стадіоні "Краковія" імені Юзефа Пілсудського.

Обслуговував цю зустріч грецький суддя Анастасіос Сідіропулос. Допомагали Сідіропулосу його співвітчизники Поліхроніс Костарас і Лазарос Дімітріадіс. Четвертий арбітр – Арістотеліс Діамантопулос.

Україна - Шотландія - 0:0

Україна: Лунін, Тимчик, Забарний, Матвієнко, Миколенко, Степаненко, Ігнатенко, Маліновський (Піхальонок, 88), Ярмоленко (Зубков, 88), Мудрик (Циганков, 75), Довбик (Яремчук, 75)

Шотландія: Гордон, Фрейзер (крісті, 72), Портеус, Хендрі, Хікі (Ролстон, 90+1), Тейлор (Кінгслі, 72), Джек (Армстронг, 72), Макгрегор, Маклін, Макгінн, Адамс (Дайкс, 79)

Попередження: Мудрик, 16, Ярмоленко, 23, Ігнатенко, 26, Маліновський, 90 - Хікі, 62, Дайкс, 84

Повний матч:

Україна - Шотландія: прогноз букмекерів на матч

Збірна України програла Шотландії тиждень тому в Глазго з рахунком 3:0 і втратила перше місце в групі 1 дивізіону В. Тепер, для того, щоб завоювати путівку в дивізіон А, команда Олександра Петракова зобов'язана перемагати Шотландію. Підопічних же Стіва Кларка влаштує і нічия в матчі з українцями, щоб зберегти за собою перше місце. 

Нагадаємо, у п'ятому турі збірна України на виїзді завдала нищівної поразки Вірменії (5:0), а Шотландія мінімально здолала Ірландію (2:1). 

Турнірна таблиця групи 1 дивізіону В: 

false

Слова тренерів перед матчем

Головний тренер збірної Шотландії Стів Кларк:

"Напередодні матчу вранці на тренуванні були відсутні кілька футболістів. У нашому таборі якийсь вірус, звичайна хвороба. Два наших нападників, Дайкс і Адамс, відчувають себе не дуже добре, але вони все одно відправляються з нами до Кракова.

Так, у нас є певні кадрові проблеми, але у нас також є рішучість зіграти з Україною і закінчити справу в групі Ліги націй".

Головний тренер збірної України Олександр Петраков:

"1 червня ми обіграли Шотландію в плей-офф ЧС-2022 з рахунком 3:1, а кілька днів тому програли. Тому, зараз загальний рахунок 1:1. Я вдячний шотландській збірній за ту підтримку, яку вони нам надали, коли в березні цього року погодилися перенести стикову гру відбору на мундіаль.

У нас всі здорові з тих 23 гравців, які зараз знаходяться в команді. Так, для нас важливо завоювати путівку в дивізіон А Ліги націй.

Ми розбираємо дії наших суперників. Стандарти - це козир команд з Великобританії. Ми про це знаємо, до цього готуємося. Вірю, що ми завтра зможемо не пропустити зі стандартів".