Олександр Зінченко присвятив гол вагітній дружині / фото REUTERS

Гравці збірної України Тарас Степаненко, Олександр Зінченко та Ілля Забарний підсумували розгромну перемогу над Кіпром в контрольному матчі.

Після матчу футболісти дали свої коментарі в ефірі телеканалу "Футбол 1", передає dynamo.kiev.ua.

Тарас Степаненко:

"Перемога - це завжди добре. Ми провели хороший матч. Я думаю, виконали те, про що домовлялися перед грою. Грали на емоціях, провели багато хороших комбінацій, забили красиві м'ячі, багато не забили... Тому з гарним настроєм готуємося далі.

Звичайно, не хотілося, щоб команда, яка і так нам була по зубах, залишилася в меншості і, таким чином, полегшила нам завдання. Важливо було навантажитися, грати в темпі, в ритмі. А коли у кіпріотів стало на одну людину менше, у нас, звичайно, стала тотальна перевага. Це розслабляє, знижує концентрацію, і ми виконали не такий обсяг рухів. У плані навантаження, звичайно було б краще, якби вони залишилися в повному складі. А в плані гри - головне була перемога і ми її домоглися".

Олександр Зінченко:

"В першу чергу, хотів би подякувати всім уболівальникам за неймовірну підтримку. Не пам'ятаю, коли вже востаннє грав за такої підтримки. Спасибі їм! Найголовніше, що ми виграли і підходимо в гарному настрої до Євро-2020.

Нам хотілося, щоб суперник дограв гру в повному складі. Для нас, можливо, це було б краще, підготувалися б краще до Євро, тому що грати в більшості півтора тайму непросто. Кіпр сів в оборону, мені потрібно було бути з м'ячем, у другому таймі було менше зон".

Читайте також"На Євро стільки моментів не буде": Шевченко - про перемогу над Кіпром

Також Зінченко розповів, що попросив у Андрія Ярмоленка пробити пенальті:

"Думаю, штатний пенальтист у нас залишається Андрій Ярмоленко, але я попросив його дати пробити, оскільки пообіцяв дружині забити гол".

Ілля Забарний:

"Виграли для вболівальників, тим більше з таким рахунком. Спокійно вели гру, максимально готові до Євро. Дуже важливо вигравати. Це завжди дає на наступні ігри тільки позитивні емоції".

YouTube-канал vZbirna опублікував відео з післяматчевими коментарями гравців та відомого письменника Сергія Жадана, а також атмосферою після гри.

Україна - Кіпр: підсумки матчу

  • Збірна України в Харкові розгромила Кіпр з рахунком 4:0. Дубль оформив Андрій Ярмоленко, ще по голу забили Олександр Зінченко та Роман Яремчук.
  • Збірна України виграла у другому з трьох контрольних матчів перед Євро-2020. Раніше "жовто-сині" здолали Північну Ірландію (1:0) і зіграли внічию з Бахрейном (1:1).
  • У матчі проти Кіпру збірна України перервала серію з 12 поєдинків поспіль, в яких "жовто-синім" не вдавалося забити більше голу за гру.