Футболісти збірної України / фото УАФ

7 червня збірна України проведе контрольний матч проти збірної Кіпру. Команди зіграють на стадіоні "Металіст" у Харкові.

УНІАН проведе онлайн-трансляцію матчу Україна - Кіпр.

Україна - Кіпр: де дивитися матч

Відео дня

Початок зустрічі - о 19.00.

Історія протистоянь

Раніше команди грали один проти одного три рази - у всіх випадках в товариських матчах. Україна виграла один раз (1:0 в 2006 році) при одній нічиїй (1:1 в 2008-му) і одній поразці (3:4 в додатковий час на товариському турнірі в 2001 році).

Україна - Кіпр: прогноз букмекерів

Збірна України

Збірна України перебуває на завершальній стадії підготовки до Євро-2020. "Жовто-сині", які стартують на ЧЄ 13 червня, проведуть свій третій і заключний контрольний матч.

Раніше команда Андрія Шевченка зіграла внічию проти збірної Бахрейну (1:1), а також перемогла Північну Ірландію завдяки дебютному голу Олександра Зубкова у футболці збірної.

Шевченко підкреслив, що в матчі проти Кіпру склад буде експериментальним - гратимуть футболісти, яким необхідно підтягнути фізичні кондиції.

У заявку команди на матч проти Кіпру не увійшли Сергій Сидорчук, Олександр Тимчик і Роман Безус.

Збірна Кіпру

Кіпріоти на Євро-2020 не їдуть - команда посіла четверте місце в одній групі з Бельгією, Росією, Шотландією, Казахстаном і Сан-Марино.

У рейтингу ФІФА збірна Кіпру на даний момент займає 97-е місце.

Перед зустріччю з Україною Кіпр провів товариський матч проти збірної Угорщини. Кіпріоти в гостях поступилися з рахунком 0:1.

Слова перед матчем

Головний тренер збірної України Андрій Шевченко:

"Буде експериментальний склад. У нас є ряд футболістів, які менше зіграли. Були травмовані гравці, якщо вони будуть готові - дамо їм зіграти. Це підготовка, хоч і останній спаринг перед ЧЄ. Це не суперконтрольний тест. Наше завдання - підготувати максимум людей до Євро".

Головний тренер збірної Кіпру Нікос Костеноглу:

"Нам належить зіграти з хорошою командою, яка діє дуже технічно і організовано. У суперника завжди є план, як в атаці, так і в обороні. Ми прибули в Україну не в оптимальному складі. Плюс наші футболісти тривалий час не мали ігрової практики. Ми знаємо, що на нас чекає важкий поєдинок, але те бажання боротьби, яке демонструють наші гравці, дає нам надію на сприятливий результат".

Орієнтовний склад України

Збірна України: Пятов, Караваєв, Кривцов, Попов, Соболь, Степаненко, Зінченко, Шапаренко, Ярмоленко, Марлос, Яремчук

Арбітр

Головним арбітром матчу буде Рефері з Латвії Віталіс Спасоніковс.