У Харкові відновлять інфраструктуру футбольного клубу (ФК) "Металіст" на новому, технологічно більш досконалому рівні, і це буде проект приватно-міського партнерства.

Про це заявив Олександр Ярославський, з ім'ям якого пов'язані найбільш гучні успіхи харківського футболу-Євро-2012 і найбільш гучні перемоги місцевого ФК "Металіст", пишуть "Українські новини".

Відео дня

"Упевнений, всі ви вже знаєте, що ми почали відновлення футбольної інфраструктури "Металіста". Це приватно-міський проект, завдяки якому ми наведемо лад й оновимо все, що було побудовано до Євро-2012. Стадіон, дитяча академія, тренувальний табір - все повернеться. І не просто в тому ж вигляді, як тоді, а в покращеному, тому що технічний прогрес не стояв на місці", - розповів Ярославський на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

Бізнесмен зазначив, що вже розпочато роботи з відновлення ігрових полів дитячо-юнацької футбольної академії "Металіст", в які він інвестує 53 млн гривень. І закликав футбольну громадськість Харкова об'єднати зусилля. "Зараз вже йдуть відновлювальні роботи на 14 ігрових полях Академії, - повідомив Ярославський. - Далі крок за кроком І етап за етапом буде реконструйовано все інше. Ми запрошуємо до співпраці всі зацікавлені сторони.  Давайте вкладатися, робити й потім використовувати разом на взаємовигідних умовах. Тільки Харків, тільки перемога!".

Як повідомлялося, 10 червня Харківська обласна рада у відповідь на звернення керівника Харкова Ігоря Терехова проголосувала за передачу футбольної інфраструктури "Металіста" у відання міської влади. На думку депутатів облради, це дозволило відновити цілісність майнового комплексу, тим більше, що у міста більше можливостей для підтримки об'єктів цієї інфраструктури в належному стані.