Роберто Де Дзербі вже приступив до роботи / фото ФК Шахтар

Віце-чемпіон України "Шахтар" провів презентацію нового головного тренера команди Роберто Де Дзербі.

Презентація пройшла на НСК "Олімпійський". Італійський фахівець відповів на запитання ЗМІ.

Про свої перші враження:

"Я прибув до клубу, який вважаю топ-клубом. Тут дуже сильні гравці. Перші враження від "Шахтаря" чудові. Мені здається, це все занадто прекрасно, щоб бути правдою. Вже зараз у мене встановилися прекрасні стосунки з працівниками клубу. Гравці також професіонали і серйозно ставляться до своїх обов'язків. У мене тільки недавно з'явилася можливість з ними познайомитися і був радий тому, що я побачив. У нас є всі передумови для того, щоб провести чудовий сезон".

Про свій стиль роботи:

"Тренер-диктатор або тренер-демократ? Розумний тренер не повинен поводитися однаково з усіма гравцями у всіх ситуаціях. Іноді потрібно бути жорстким, і коли потрібно буде проявити жорсткість - я її проявлю. Але по тому, що я побачив, з цією командою нема потреби бути диктатором. Це не принесе плодів. Я тренер-демократ".

Про головного тренера "Динамо" Мірчу Луческу:

"Коли Луческу працював у "Брешії", я кожен матч проводив на фанатському секторі команди - на найспекотнішому місці на трибунах. Луческу - великий тренер, це маестро. Протистояння з таким сильним тренером буде додатковим стимулом проявити себе з найкращого боку. Я постараюся підготувати свою команду найкращим чином до матчів з "Динамо" - знаю, наскільки вони важливі".

Про те, що знав про український футбол:

"Я знав збірну, якою керує Андрій Шевченко та італійський тренерський штаб. І, звичайно ж, я знав "Шахтар", в Італії стежать за цим клубом. Колишні гравці "Шахтаря" відомі всім, цей клуб всі поважають".

Читайте такожШахтар представив бразильського новачка (фото)

Про трансферне вікно:

"Ринок для нас ще не закритий - ні на вхід, ні на вихід. Гравці з аренд можуть залишитися з нами, мені треба познайомитися з ними особисто ближче. Новичок Педріньо - гравець, який дуже підходить "Шахтарю", і може проявити себе на різних позиціях".

Також Де Дзербі відповів на ряд інших питань.

Відео презентації тренера опублікував YouTube-канал "Шахтаря".

Відзначимо, що Де Дзербі приступив до роботи з командою днем раніше. Вже з'явилося відео його першого тренування.

Роберто Де Дзербі очолив "Шахтар": головне

  • "Шахтар" оголосив про призначення Де Дзербі 25 травня. Італійський фахівець підписав контракт на два роки.
  • На посаді головного тренера "гірників" італієць змінив Луїша Каштру.
  • Де Дзербі став 34-м тренером в історії "Шахтаря" і другим італійцем після Невіо Скали.
  • Раніше Де Дзербі тренував італійські "Дарфо Боаріо", "Фоджу", "Палермо", "Беневенто", а з 2018 року працював з "Сассуоло". У Серії А він приводив команду до одинадцятого, восьмого і ще раз восьмого місць. У травні Де Дзербі покинув "Сассуоло" - його контракт підійшов до завершення.
  • У "Шахтарі" раніше розповіли, як вели переговори з новим тренером.