Російська тенісистка Вероніка Мирошніченко / фото скріншот

Тенісистка з російським паспортом Вероніка Мірошниченко підтримала Україну після перемоги у парному розряді на турнірі в Мексиці. Свій пост вона опублікувала українською мовою.

"Чемпіони у парі на турнірі W40 у Мексиці. Завершую цей сезон із перемогою. Дуже вдячна своїм близьким, своїй родині, своїй команді за підтримку. Незважаючи на труднощі, цей сезон був дуже класним, було багато сліз, багато посмішок, багато перемог, завершую з найкращим рейтингом. Далі працюватимемо і рухатимемося лише вперед з новими силами. Слава Україні", – написала російська тенісистка.

Додамо, що 26-річна Вероніка Мірошниченко народилася у Москві, проте все своє дитинство провела зі своїми українськими родичами у Запоріжжі. В 11 років вона переїхала до США. Минулого місяця Мірошниченко заявила, що мріє змінити громадянство на українське.

Відео дня

"Мої мама і тато, бабуся і дідусь – усі із Запоріжжя. Я була вихована в українській сім’ї, навчалася у звичайній загальноосвітній школі практично 11 років до моменту, як виїхала до США. Тож, звісно, я вважаю Україну своєю батьківщиною і вважаю себе українкою, але з російським паспортом", – зазначила тенісистка.

Ставлення росіян і українців один до одного

Росіяни краще ставляться до українців, ніж українці - до росіян. Про це свідчать результати спільного дослідження Київського міжнародного інституту соціології та "Левада-центру".

В Україні добре або дуже добре ставилося до Росії 42% громадян, погано або дуже погано теж 42%, 16% не визначилися. В Росії добре або дуже добре ставилися до України 48% населення, погано або дуже погано — 43%, 9% — не визначилися.

Вас також можуть зацікавити інші новини: