REUTERS

Іранське новинне агентство Tasim на знімку з матчу Єгипет – Німеччина з пляжного волейболу на Олімпіаді приховало німецьку волейболістку в бікіні, яка потрапила в кадр разом зі спортсменкою з єгипетської збірної. Фото з'явилося в Twitter агентства.

На знімку зображений ігровий момент, в якому обидві дівчини тягнуться до м'яча біля сітки. Різниця в тому, що єгипетська спортсменка Доа Эльхобаші одягнена в повністю закриту форму, а Кіра Валькенхорста з Німеччини – у традиційні для пляжного волейболу короткий топ і міні-шорти.

Відео дня

Німецьку спортсменку на фото сховали за ретушшю, яку часто застосовують, наприклад, для прикриття облич людей, які повинні залишитися невпізнаними, або кривавих сцен. Оригінальний знімок зробив фотограф міжнародного агентства Reuters.

Читайте такожУ Саудівській Аравії "реінкарнували" фетву проти Pokemon: гра популяризує теорію еволюції

Ймовірно, що рішення "прикрити" занадто "роздягнену" спортсменку було прийнятке у зв'язку з ісламською традицією, яка диктує спосіб життя іранців і забороняє жінкам показувати своє тіло.

Обов'язок жінок носити закритий одяг повернувся у цю країну в 1979 році після Ісламської революції. Аятолла Хомейні, який захопив владу зажадав, щоб жінки не відвідували громадські місця у світському одязі. Дозволений тільки традиційний ісламський: плащ, хустка, хіджаб і гольфи.