Россия под угрозой дисквалификации на Олимпиаду / instagram.com/bosco_ru

Міжнародна федерація гімнастики (FIG) виступила із заявою з приводу закликів повного відсторонення збірної Росії від Ріо-2016. Про це повідомляє Sports.ru, посилаючись на заяву FIG.

"FIG занепокоєна зростанням кількості посадових осіб, які закликають до повної заборони на участь російських спортсменів в Олімпійських іграх в Ріо. FIG повністю підтримує політику МОК стосовно нульової терпимості до допінгу, але ми твердо переконані, що не всі російські спортсмени мають бути усунені і визнані винними за дії інших атлетів і федерацій.

Читайте такожОстаточне рішення IAAF: російським легкоатлетам на Олімпіаді в Ріо не місцеХудожня та спортивна гімнастика, стрибки на батуті не повинні бути покарані через інших видів спорту. Перш, ніж підуть будь-які дії щодо гімнастів, повинні бути надані факти і реальні докази застосування допінгу.

Відео дня

Російські гімнасти перевірялися FIG поряд з іншими спортсменами. Тому "чисті" атлети повинні мати можливість виступити на Іграх, – йдеться в заяві.

Раніше видання The New York Times повідомило, що антидопінгові агентства щонайменше 10 країн планують звернутися в МОК з вимогою усунути всю збірну Росії від Олімпіади-2016 в Ріо-де-Жанейро.

Серед країн, які виступають проти участі російських олімпійців у Бразилії – США, Канада, Іспанія, Швейцарія, Німеччина та Японія.

Разом з тим, проти дискваліфікації Росії з Олімпіади виступили олімпійські комітети Греції та Хорватії.