Вболівальники України мають право дивитися футбол безкоштовно, і це не обговорюється / фото УНІАН

Почесний президент ФК "Дніпро-1" Юрій Береза виступив з офіційною заявою і позицією клубу стосовно прав на трансляцію домашніх матчів у межах Чемпіонату України. У своїй заяві Береза обгрунтував причини відмови від участі у єдиному телепулі та закцентував увагу на позиції клубу, яка залишиться непохитною й надалі. 

Зокрема, ФК "Дніпро-1" не приєднався до єдиного телепулу, адже чіткого пояснення, яким чином відбуватиметься безкоштовна трансляція матчів за участі ФК на території України та як вболівальники матимуть до нього доступ, керівництво клубу так і не отримало.

У світовій практиці телеправа на всі футбольні матчі клубів належать насамперед самим клубам, і від цієї практики, за словами Берези, клуб відходити не буде.

Відео дня

"Станом на сьогодні, у лавах Збройних сил України перебувають більше мільйона людей і я не хотів би я не хотів би, щоби мої побратими платили і шукали, як вони можуть подивитися улюблений футбольний матч та змушені були за це платити", - зазначив Почесний президент ФК "Дніпро-1".

Від моменту створення клубу, усі матчі ФК "Дніпро-1" транслювали на телеканалі 2+2, і якістю цих трансляцій у клубі повністю задоволені.

Позиція спортивного клубу "Дніпро-1" надалі, незважаючи на жоден тиск, залишається наступною: вболівальники України мають право дивитися футбол безкоштовно, і це не обговорюється. Цієї позиції клуб дотримуватиметься до закінчення війни в Україні. 

Нагадуємо, що з футбольними клубами "Динамо" Київ, "Дніпро-1", "Зоря", "Металіст" та "Рух" у групи 1+1 media є діючі багаторічні та довгострокові контракти. Ці клуби виступили проти створення так званого єдиного телепулу в Україні під час війни. 

Також сьогодні стало відомо, що Українська Прем’єр-ліга в особі Євгена Дикого та Українська Асоціація Футболу в особі Андрія Павелка залякують Megogo та інших провайдерів та безпідставно тиснуть на них за безкоштовні трансляції ЧУ з футболу.