Сергій Стаховський / btu.org.ua

Екс-перша ракетка України Сергій Стаховський поділився своїм ставленням до українських спортсменів, які їздять виступати в Росію і розповів про свої стосунки з Анатолієм Тимощуком і Ярославом Ракицьким.

На думку Стаховського, спортсмени, які готуються за державні гроші, не можуть виступати в РФ, а ті хто сам фінансує свою кар'єру, мають приймати рішення самі. У будь-якому випадку, як сказав тенісист, всі, хто вибирає поїхати в Росію, зіткнуться з величезною кількістю негативу в свою сторону і повинні бути готові до таких наслідків.

"Нормально. Це їх рішення - зі спортивної сторони. Кожен сам приймає рішення і веде свою кар'єру. Якщо спортсмен, який готується за державні гроші, йому платиться якась зарплата або стипендія – це одна справа. А коли спортсмен все життя не отримував підтримки, крім Олімпійських циклів і за медалі, він сам веде свою кар'єру і її фінансує. У такому випадку він має право вирішувати їхати туди чи ні, але повинен також розуміти наслідки свого рішення. Тому що наслідки точно будуть.

Відео дня

Читайте такожМоменти, коли ми довели свою велич: 10 головних спортивних перемог України в 2021 роціКоли спортсмен їде виступати в Росію, повинен розуміти, що може зловити дуже багато негативу, який позначиться на популярності в країні", - сказав Стаховський в інтерв'ю Sportarena.

Також екс-перша ракетка України прокоментував свої стосунки з футболістами Анатолієм Тимощуком і Ярославом Ракицьким.

"У мене хороші стосунки з Тимощуком, ми часто спілкуємося. Це було його рішення. Я б так не вчинив. Але коли я був крайній раз в Санкт-Петербурзі - це був 2013-й рік. Він тоді повернувся туди з "Баварії". Там зашкалює рівень, на якому його цінують і люблять. Це пов'язано з його виступами за клуб, з його ставленням до команди, до життя. Він ніде не бухав, постійно був професіоналом, він спілкувався з фанатами. Тому я розумію, чому він туди поїхав. Але в Україні сталося таке ставлення до нього, він розумів, на що він йде. Він розумів, що це дорога в одну сторону. Досі спілкуюся з ним, він все розуміє і знає, що в Україні йому дорога закрита. Його історія з іконами? Я навіть не знаю, поняття не маю.

Читайте також"У 2014 році змогли москалям дати по рилу": президент українського футбольного клубу висловився про війну на ДонбасіЗ Ярославом Ракицьким ніколи не спілкувався і напевно не хочу. Тому що він з "Шахтаря", це логічно. Плюс він поїхав грати в Росію. Розумію, що він дуже класний футболіст, його не вистачає у складі збірної України. Але він зробив свій вибір і він несе за нього відповідальність", - розповів Стаховський.

Сергій Стаховський: досягнення в кар'єрі

  • Сергій - володар чотирьох титулів АТР в одиночному розряді і трьох турнірів ATP в парному розряді.
  • У 2013 році Стаховський обіграв з рахунком 3:1 Роджера Федерера на Вімблдоні.
  • На турнірах серії Великого шолома Стаховський далі 1/16 фіналу не проходив.