Збірна України перемогла в Міжнародних іграх для ветеранів війни у Мадриді

Мадрид був обраний ареною міжнародної зустрічі ветеранів невипадково.

Вперше українська сторона — Федерація стронгмену України — стала ініціатором та організатором світового змагання, в якому взяли  участь ветерани  армій різних країн-союзників. У турнірі в жовтні, що отримав назву Strong Spiritʼs Games загалом виступили  80 учасників з 5 країн світу (крім України — це ветерани зі Сполучених Штатів, Естонії, Ірландії та Нідерландів), котрі змагалися  у 5 різних дисциплінах — жимі лежачи, веслуванні на тренажерах, підйомі гирі та ейрбайку.

Мадрид був обраний ареною міжнародної зустрічі ветеранів невипадково. Федерація стронгмену України шість років поспіль виступає організатором чемпіонатів Європи та світу, на замовлення Міжнародної федерації стронгмену. Змагання силових атлетів відбувалося в межах щорічного спортивного фестивалю Arnold Classic Europe.

Минулого року ФСУ уже зробила перший важливий крок до імплементації ветеранських змагань у програму Ігор Arnold Classic, організувавши у Мадриді успішну спробу встановлення світового рекорду, коли восьмеро українських героїв на протезах потягнули чотири зчеплені вантажівки загальною вагою понад 35 тон. То була своєрідна репетиція, а велика премʼєра відбулася вже цього року. Приєднання нового виду програми до спортивного фестивалю відбулося за погодженням з автором та володарем змагань — Арнольдом Шварценеггером, а на відкритті Strong Spirit’s Games з вітальною промовою та подякою Україні за захист демократичних цінностей  виступив головний європейський організатор Арнольд Классік — президент Міжнародної федерації бодібілдингу Рафаель Сантоха.

Як відомо, у Сполучених Штатах Америки є змагання ветеранів під назвою Warriors Games, а на світовому рівні існують Invictus Games, в яких регулярно беруть учать українські військові ветерани.

Федерація стронгмену України, реалізувала свій честолюбний план, продовживши логічний ланцюжок внутрішніх турнірів кваліфікацією на міжнародні ігри ветеранів.

Упродовж цього року загалом близько півтори тисячі ветеранів взяли участь у десяти Всеукраїнських турнірах, що відбулися у різних містах нашої держави. У цих турнірах учасники набирали залікові бали, формуючи рейтинги у змагальних категоріях відповідно до поранень.

"Протягом року ми провели серію змагань у регіонах України, а фінал національного відбору відбувся в Буковелі. Далі була сформована збірна команда з 50 ветеранів, які представляли нашу країну на міжнародному рівні. Дякуємо ТК "Буковель", адже участь наших хлопців у міжнародних змаганнях стала можливою завдяки генеральному партнерству курорту. Як і проведення національного відбору — сподіваюся, це стане гарною традицією співпраці такої важливої для України ініціативи", — коментує президент Федерації стронгмену Сергій Конюшок.

Генеральні медіапартнери проєкту — 1+1 media та УНІАН.

Сформована збірна  України впевнено перемогла у загальному заліку Strong Spirit’s Games. Друге місце посіли військові ветерани зі Сполучених Штатів, а бронзовий кубок здобули колишні вояки з Естонії.