Фото УНІАН

Сергій Бубка, коментуючи рішення Міжнародного олімпійського комітету щодо допуску до Олімпійських ігор-2024 російських та білоруських спортсменів під нейтральними прапорами, заявив, що мав надію на інше, бо є українцем.  Про це член МОК Сергій Бубка заявив в інтерв’ю французькому виданню L'Équipe. 

"Я, як українець, хотів би, щоб рішення було іншим, тому що в моїй країні йде війна. А український спорт дорого платить за війну - через воєнні дії загинуло 397 спортсменів і тренерів, зруйновано близько 500 спортивних об’єктів країни", - сказав він.

Разом з тим Сергій Бубка вказав, що підтримка українського спорту залишається дуже високою - як з боку української влади в середині країни, так і з боку міжнародної спільноти.

Відео дня

"Президент Зеленський підтримує спорт. Ми вдячні йому та уряду за підтримку спортивної спільноти та підготовки нашої команди до Олімпіади-2024. Незважаючи на війну, уряд виділив бюджет, щоб наша команда могла підготуватися", - зазначив він.

Сергій Бубка також вказав на велику підтримку на рівні окремих країн зокрема Франції: "Уряд Франції дає нам мільйон євро допомоги. Там фантастична солідарність з Україною та українським спортом. Моя місія полягає в тому, щоб використовувати кожну можливість, щоб заохотити людей допомагати нам, але вони хочуть і надалі це робити. Під час візиту до Лілля  я запропонував нову програму, яка допоможе нашим молодим спортсменам приїхати на Північ і там тренуватися, і місцева влада з ентузіазмом її підтримала", - розповів Сергій Бубка.

Від початку війни реалізовано більше 105 проектів на підтримку українського спорту з боку Міжнародного олімпійського комітету. "МОК вперше у своїй історії створив фонд солідарності для України, чого він ніколи не робив для жодної іншої країни", - наголосив він.

Підсумовуючи, він підкреслив, що для українських атлетів надзвичайно важливо продовжувати тренування та виборювати найвищі нагороди на змаганнях під рідним прапором.

"Для нас важливо брати участь. Показати силу українців. Перемогти для України, підняти прапор, почути наш гімн. Особливо в нинішніх умовах. Я дуже поважаю наших спортсменів і те, що вони роблять. Війна триває. На Київ і всю країну падають бомби, але наші спортсмени та тренери дуже сильні та мотивовані представляти країну. Це їхній внесок у перемогу України", - зазначив Сергій Бубка.