'Велике будівництво' зведе у Києві та Львові багатофункціональні арени, які зможуть прийняти Євробаскет – ОП

Арени, які зможуть прийняти матчі Чемпіонату Європи з баскетболу серед чоловічих збірних, відкриються у Києві та Львові до кінця 2024 року. Про це повідомила прес-служба Офісу Президента.

Під час зустрічі з представниками Міжнародної федерації баскетбольних асоціацій Європи (ФІБА Європа) заступник голови ОП Кирило Тимошенко заявив, що Україна зробить усе, щоб бути готовою до проведення матчів Євробаскету-2025 на найвищому рівні у разі здобуття такого права. 

Він зазначив, що багатофункціональні спортивні арени, які зможуть прийняти матчі турніру, зведуть в рамках програми Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво".

Відео дня

"Володимир Зеленський постійно контролює ці питання, терміни спорудження об’єктів. Крім того, для реалізації цих проєктів у нас є прекрасна взаємодія центральної та місцевої влади", - запевнив Тимошенко, який є координатором "Великого будівництва".

Зокрема, у Києві заплановано спорудження арени на 15 тис. 880 глядачів, яка буде розташована на лівому березі Дніпра, біля Міжнародного виставкового центру. Вона відповідатиме всім вимогам для проведення фінального етапу Євробаскету-2025. Введення її в експлуатацію очікується у грудні 2024 року. Поблизу буде створено велику паркову зону.

У Львові буде збудовано багатофункціональну арену на 10 тис. глядацьких місць, яка зможе приймати ігри групового етапу турніру. Арена має бути готова не пізніше листопада 2024 року.

При цьому, як зауважив Тимошенко, проєкти "Великого будівництва" зазвичай здаються в експлуатацію раніше встановлених термінів.

Представники ФІБА Європа відзначили масштабний розвиток спортивної інфраструктури в Україні та високий рівень координації української центральної й місцевої влади у підготовці до Євробаскету.

Нагадаємо, у вересні минулого року президент Володимир Зеленський зустрівся з головою ФІБА Європа Тургаєм Демірелем і познайомив його з планами розвитку спортивної інфраструктури за програмою "Велике будівництво".