'Велике будівництво': біля Львова завершили реконструкцію басейну олімпійського стандарту

Програмою Президента Володимира Зеленського "Велике будівництво" завершено реконструкцію басейну дитячої юнацької спортивної школи "Тризуб плюс" у селі Давидів поблизу Львова. Басейн створений за олімпійськими стандартами.

Про це повідомила прес-служба Львівської ОДА.

Басейн збудували у 1989 році. Довгий час він перебував у незадовільному технічному стані, комунікації будівлі застаріли та не могли експлуатуватися. Загалом на реконструкцію було спрямовано 26,9 млн грн, з яких – 15,6 млн грн надійшли з державного бюджету, 5,5 млн грн –з обласного бюджету, а 5,8 млн – з бюджету громади.

Відео дня

За три роки реконструкції було проведені загально-будівельні роботи, виконано зовнішнє оздоблення та утеплення фасаду, замінені віконні та дверні блоки, улаштовано дах, стіни та перегородки. Підрядна компанія провела реконструкцію двох басейнів: навчально-тренувального для дорослих та басейну для дітей.

В даний момент на об’єкті завершується влаштування плитки та облаштування чаші великого басейну. Повноцінне введення його в експлуатацію заплановано на березень наступного року.

"Реалізація проєкту створить умови для проведення тренувальних занять 150 вихованців ДЮСШ, а також дасть можливість проводити спортивні змагання з водних видів спорту місцевого, районного, обласного, державного рівнів. Діти мають зростати не тільки освіченими, а й фізично здоровими", - заявив голова Львівської облдержадміністрації Максим Козицький.

Нагадаємо, нещодавно "Велике будівництво" Президента Володимира Зеленського завершило реконструкцію першого у Маріуполі критого 50-метрового басейну, який може приймати всеукраїнські та міжнародні змагання з п’яти видів спорту.