Дмитро Сосновський / fbu.net.ua

Заслужений тренер України з боксу Дмитро Сосновський прокоментував заборону для українських спортсменів стояти поруч з росіянами і їх символікою на зимових Олімпійських Іграх в Пекіні.

Свою думку він висловив у коментарі для Meta-Ratings.

"Таке рішення напрошувалося давно, адже війна триває не рік і не п'ять. І майже кожен день у цій війні з Росією гинуть українці. Будь моя воля, я б взагалі не дозволяв українським спортсменам стояти на одному п'єдесталі пошани з переможцями-росіянами на чемпіонатах, де ще не заборонений гімн Росії. Адже яка може бути повага до країни-агресора, яка вбиває моїх братів і сестер, захоплює чужі території", - сказав Сосновський.

Відео дня

Він упевнений, що потрібно завжди бути патріотом України і мати чітку позицію.

"Тим, хто стверджує, що ми - один народ, що ми - брати і робить спільні фото з росіянами, я б порадив побувати на передовій. Упевнений, що вони відразу б змінили свою думку", - сказав тренер.

Читайте такожОлімпійська чемпіонка Харлан відповіла, чи варто українським спортсменам фотографуватися з російськими

Зазначимо, що Дмитро Сосновський - легендарний український спеціаліст, який тренував Олександра Усика, Василя Ломаченка, Дениса Беринчика, Олександр Гвоздика та інших наших відомих боксерів.

Як повідомляв УНІАН, Українські спортсмени, які виступлять на зимовій Олімпіаді - 2022 в Пекіні, не будуть публічно спілкуватися з росіянами і перебувати поруч з державною символікою Росії.

Скандал навколо обіймів Магучіх і Ласіцкене