Києві відкрили перший в країні бейсбольний стадіон / фото ua.depositphotos.com

У Деснянському районі Києва, в парку "Муромець", відкрився перший в Україні бейсбольний стадіон, створений за міжнародними стандартами. Його розміри та оснащення і використання сучасних технологій дозволять проводити змагання як всеукраїнського, так і міжнародного рівня. 

Сам стадіон функціонує з 2004 року, а бейсболісти почали тренуватися тут з 2014-го, проте відповідних умов для цього до останнього часу не було. Розв'язувати це питання почали у 2021 році. Керівництво КДЮСШ "Козак" та Київська міська та обласна федерації бейсболу і софтболу звернулись за допомогою до народного депутата від Деснянського району Артема Дубнова. За його сприяння з державного бюджету вдалося отримати субвенцію в 30 млн грн на оновлення стадіону. Ще 6 млн грн фінансування надала з міського бюджету влада Києва.

На початок повномасштабного російського вторгнення роботи на стадіоні були завершені на 90%, остаточно його довели до ладу вже у вересні. Сьогодні бейсболісти можуть грати на великому полі 100х100 м, оснащеному дренажною системою, що зберігає газон придатним за будь-якої погоди. 

Відео дня

Футбольний майданчик також реконструювали. Це повнорозмірне поле 105х68 м, на якому зможуть тренуватися та проводити змагання як дорослі, так і діти.

Народний депутат Артем Дубнов, який опікувався проєктом реконструкції, каже – стадіон має великі перспективи, тим паче що чогось подібного в країні ще не було.

"Гравці з членами федерації прийшли до мене з питанням: хочемо грати – але не маємо де. Коли заглибились у тему, зрозуміли, що в Києві в принципі немає сучасного бейсбольного майданчика. А потреба та попит – є. Проєкт оновлення стадіону був великим, але вочевидь перспективним, тому почали шукати фінансування. І я вдячний Кабінету міністрів та київській владі за розуміння, як це важливо для наших спортсменів. Тут вже можуть тренуватися діти та дорослі, а після війни ми розраховуємо приймати міжнародні змагання", – розповів він.

На сьогодні обидва поля повністю готові до використання: тут встановлені огорожі, нанесена розмітка, завершено облаштування. 17-18 вересня на бейсбольному майданчику вже відбулися перші змагання – благодійний "Кубок ВСУ". Участь у ньому взяли команди з Києва та області, Донеччини, Одеси та Сум, а переможцями стали столичні спортсмени. Завдяки благодійним внескам, зібраним на матчі, придбали та передали автівку для українських розвідників, що боронять країну на східному напрямку. Машина вже виконує завдання на фронті.

Урочисте відкриття стадіону в Деснянському районі планують після перемоги над Росією.