Еліна Світоліна / фото REUTERS

Перша ракетка України Еліна Світоліна (№17 WTA) з перемоги почала виступи на Відкритому чемпіонаті Австралії.

У ніч з 16 на 17 січня українська тенісистка обіграла представницю Франції Фіону Ферро в першому колі Australian Open.

Australian Open. Перше коло

Відео дня

Еліна Світоліна (Україна) - Фіона Ферро (Франція) - 6:1, 7:6(4)

Матч тривав 1 годину 32 хвилини. Українка 4 рази подала навиліт, допустила 1 подвійну помилку і реалізувала 4/8 брейк/поінта.

На тай-брейку Світоліна поступалася 2:3, після чого виграла 5 з наступних 6 розіграшів. Для Еліни це перша перемога в цьому сезоні.

Це була друга зустріч тенісисток, українка знову перемогла.

У наступному раунді Світоліна гратиме проти ще однієї француженки Армоні Тан (№107 WTA).

Читайте такожФедеральний суд Австралії поставивши крапку у справі Джоковича, серба депортуютьСвітоліна прокоментувала перемогу над француженкою.

"Так здорово знову повернутися сюди. Я дуже задоволена сьогоднішнім матчем. Перед турніром я провела не так багато матчів, але я багато тренувалася.

Я дійсно задоволена тим, який рівень тенісу сьогодні показала. Просто рада знову вийти на корти Australian Open і зіграти перед уболівальниками.

Другий сет пройшов не так легко,як перший? Так, я знала, що Ферро-великий боєць. Я знала, чого очікувати, і знала, що мені потрібно буде показати свій найкращий теніс. Тут кожна суперниця хоче тебе обіграти. Ти просто намагаєшся вижити і виграти.

Як я планую в цьому році поліпшити свій рейтинг і піднятися вище? Найважливіше - це щоб не було травм, рік довгий, це тільки перший турнір "Великого Шолома" в сезоні.

Я просто намагаюся радіти тому, що я на корті, що граю перед глядачами, і просто насолоджуватися кожним моментом, який я проводжу тут", - сказати Світоліна відразу після матчу.

Australian Open-2022: що відомо

  • Перший в році турнір "Великого шолома" відбудеться в Мельбурні з 17 по 30 січня.
  • Раніше організатори Відкритого чемпіонату Австралії заявили, що в турнірі зможуть взяти участь тільки повністю вакциновані гравці.
  • Чинними переможцями Australian Open є японка Наомі Осака і серб Новак Джокович.