Клуб" Олімп " Харкова завоював чергові заолоті медалі з регбі / kharkov-sport

На харківському стадіоні "Динамо" завершився фінальний тур чемпіонату України з регбі-7. У ньому брали участь сім команд, які на першому етапі були розподілені на дві групи.

У першій групі, як і очікувалося, не було рівних господарям поля - регбістам Харківського «Олімпу». Слід зазначити, що підопічні Валерія Кочанова і Вадима Колишкіна переможці двох попередніх турів чемпіонату країни і для того, щоб в черговий раз завоювати комплект золотих медалей, їм треба було як мінімум зайняти тут друге місце, тобто вийти у фінал.

Це прекрасно знали і їхні головні конкуренти в боротьбі за перше місце регбісти Хмельницького клубу «Evolution-7s». Так от, щоб не пустити «Олімп» у фінал, гості не дуже напружувалися в іншій групі, зайнявши там друге місце. В результаті вони вийшли в півфіналі якраз на "Олімп". Однак всі ці маневри харків'яни залишили без уваги і не залишили команді з Хмельницького в 1/2 фіналу жодних шансів, обігравши їх з рахунком 22:12. А ще одним фіналістом став Одеський "Кредо-63".

Відео дня

Вже в ранзі чемпіона країни "Олімп" переміг одеситів 19:0 і отримав заслужені золоті медалі. Крім того, капітан харків'ян Олег Косарєв став найкращим бомбардиром туру, а його партнер по команді Олександр Маршуба отримав приз як кращий гравець туру.

Чемпіонський склад Харківського клубу: Олег Косарєв (капітан команди), Олександр Ломакін, В'ячеслав Пономаренко, Сергій Гарькавий, Сергій Куценко, Володимир Войтов, Максим Ковалевський, Сергій Черняченко, Андрій Царевський, Олексій Новіков, Олександр Маршуба, Євген Давидов, Ярослав Давидов.

Головний тренер - Валерій Кочанов

Тренер - Вадим Колишкін

"З кожним роком вигравати нові титули стає все важче і важче. Суперники ж теж на місці не стоять і хочуть не тільки скласти нам гідну конкуренцію, а й виграти. Тому я радий за хлопців, що вони змогли знову підтвердити звання найсильніших в Україні з регбі-7", - сказав Валерій Кочанов, головний тренер РК «Олімп».

"Велике спасибі всім нашим уболівальникам, які сьогодні прийшли підтримати нас на стадіон «Динамо». Ми відчували їх підтримку і не могли зіграти погано. Окрема подяка нашому президенту клубу - Олександру Владиленовичу Ярославському, який нас підтримує у всьому і напередодні туру побажав нам успіхів. Радий, що ми його не підвели", - прокоментував завоювання титулу Олег Косарєв, капітан РК «Олімп».

"У мене склалося таке враження, що для наших головних суперників з Одеси і Хмельницького дуже важливо домогтися перемоги не стільки в турнірі, як в окремо взятій грі з нами. Тому вони налаштовуються на гру з «Олімпом» на будь-якій стадії турніру, як на фінал. Тим не менш, ми знову домоглися перемог у всіх матчах і не збираємося поступатися місцем нікому на Олімпі", - зазначив Сергій Гарькавий, гравець РК " Олімп".

Слід зазначити, що за підтримки беззмінного президента Олександра Ярославського харківський "Олімп" став найтитулованішим українським регбійним клубом, зібрав величезну колекцію найвищих спортивних нагород (45 титулів з регбі-7 і регбі-15) і домігся стабільних видатних результатів. Спортсмени харківського клубу Ярославського - кадрова основа національної збірної України з регбі, яку очолює тренер РК "Олімп " - Валерій Кочанов.