Олена Рибакіна / фото twitter.com/Wimbledon

Переможниця цьогорічного "Вімблдону" Олена Рибакіна (№23 WTA) під час пресконференції проігнорувала питання про війну в Україні, пославшись на погане знання англійської мови.

Нагадаємо, що 23-річна Рибакіна є уродженкою Москви, але грає під прапором Казахстану.

- Я розумію, що ви представляєте Казахстан. Але, очевидно, що у вас є російське коріння. Чи є якісь переживання, що Росія може намагатися політизувати цю перемогу?

Відео дня

– Я не знаю. Щодо мене, то, як я говорила в минулих інтерв’ю, я граю за Казахстан вже дуже довго. Я представляю цю країну на великих турнірах, на Олімпіаді, це була моя мрія. Я не знаю, що буде. Тобто, завжди є якісь новини, але я нічого не можу з цим вдіяти.

- Вімблдон усунув російських гравців цього року частково через переживання щодо пропаганди Володимира Путіна. Очевидно, ви представляєте Казахстан, але ви народилися і виросли у Росії. Ви засуджуєте війну та дії Путіна?

– Вибачте, я не почула.

- Ви засуджуєте війну та дії Путіна? Я думаю, що людям хотілося б знати, якою є ваша позиція.

– Вибачте, у мене не найкраща англійська. Я не зрозуміла другу частину питання. Зі свого боку я можу сказати лише те, що представляю Казахстан. Я не вибирала, де мені народитись. Люди повірили у мене. Казахстан мене сильно підтримує. Навіть сьогодні я чула багато підтримки. Я бачила прапори. Так що я не знаю, як відповісти на ваше запитання, – сказала Рибакіна.

До 2018-го року Рибакіна грала за росію. Для неї це перший виграний турнір з серії "Великого шолому". Рибакіна перемогла у фіналі другу ракетку світу - Онс Жабер з Тунісу (6:3, 2:6, 2:6).

Wimbledon-2022: головне

  • Організатори Wimbledon-2022 заборонили російським і білоруським тенісистам виступити на турнірі через повномасштабне військове вторгнення РФ в Україну. Британці відзначили, що Росія регулярно використовує спортсменів з метою пропаганди.
  • Wimbledon став першим великим турніром з тенісу, який заборонив росіянам і білорусам брати участь в особистих змаганнях. У підсумку ATP і WTA позбавили цей турнір рейтингових очок.
  • 10 липня Новак Джокович та Нік Кіріос посперечаються за титул чемпіона "Вімблдон-2022" серед чоловіків.