Російський боєць ММА заявив про наміри воювати за Україну у складі американських військ

За його словами, він хотів би воювати за Україну у складі американських морських котиків.

Російський боєць змішаних єдиноборств (ММА) Олексій Кісер заявив, що планує разом з українськими військовими боротися проти окупантів. Наразі спортсмен, який народився в Оренбурзі, перебуває у Сполучених Штатах Америки під статусом політичного біженця. Про це він сказав в інтерв'ю виданню "Чемпіон".

За словами Кісера, 24 лютого 2023 року він опублікував емоційний допис на підтримку України, наголосивши, що його серце завжди буде з українцями. На наступний день до його батьків, які наразі живуть в Оренбурзі, прийшли з обшуком місцеві правоохоронці. 

На той час спортсмен перебував в Індонезії, проте через проросійський уряд країни, він вимушений був тікати до США, де попросив політичного притулку. 

"У США вже готуються до ІІІ Світової війни. Цьому сприяють гасла на рекламних плакатах: "Вступай в американську армію зараз, тобі все одно доведеться навчитися воювати". Американцям уже ясно, що з нинішнім режимом РФ по-іншому не можна. Але знов-таки для цього мені потрібно оформити грінкард. Хотілося б захищати Україну вже як американський доброволець. У складі американських морських котиків", - пояснив Кісер.

Він нагадав, що хотів йти воювати за Україну ще на початку повномасштабної війни, проте 6 лютого 2022 року він здав свій російський паспорт до американського посольства в Індонезії. 

"Мій кейс розглядали 10 місяців(!). У підсумку, у жовтні 2022 року я отримав американську візу, але майже весь перший рік повномасштабної війни не міг нікуди виїхати. І брати в Україні попереджали, що з російським паспортом небезпечно приїжджати, адже реакція українських прикордонників, які побачать мій російський паспорт, може бути неоднозначною", - підкреслив боєць ММА. 

Останні новини на спортивну тематику

Раніше президент Франції Еммануель Макрон заявив про загрозу Олімпійським іграм через агресію з боку РФ. За його словами, Росія буде "зловмисно націлена" на цьогорічні Олімпійські ігри у Парижі.

Також в кінці березня відомий тренер з Одеси Семен Альтман розповів про пережитий удар РФ. За його словами, внаслідок російської атаки постраждала його квартира.

"Ми всі живі, проте постраждали сильно. Всі вікна в моїй квартирі вибило. Що тут скажеш… Коли тебе це не торкається, то до цього можна відноситись більш менш стримано, та коли торкається - то вже зовсім інше. У момент удару я знаходився у кімнаті. Те, що відбулося після вибухів, передати дуже важко", - розповідав тоді тренер.

Вас також можуть зацікавити новини: