Делегація збірної Уганди в аеропорту Токіо / фото REUTERS

Представник Уганди Джуліус Ссекітолеко, який прибув до Токіо задля участі в Олімпійських іграх, покинув олімпійське селище. Важкоатлет втік з олімпійського готелю і буде нелегально знаходитися на території Японії.

Про це повідомляє Kyodo.

Джуліус прибув в статусі запасного і 20 липня мав повернутися на батьківщину.

Відео дня

Зникнення важкоатлета виявили тоді, коли до нього в номер готелю прийшли з проханням скласти тест на COVID-19. Спортсмена не знайшли в номері готелю, де він мешкав. Згодом з'ясувалося, що він придбав квиток на швидкісний потяг в Японії. Джуліус залишив після себе записку, в якій пояснив, що не хоче повертатися в Уганду, позаяк там нестерпні умови життя. Він попросив членів своєї делегації передати його речі дружині на батьківщині.

20-річний важкоатлет, який виступає у ваговій категорії до 67 кг, тренувався в префектурі Осака.

Читайте такожОлімпіада-2020 в Токіо: призери будуть самі одягати медалі собі на шию

Олімпіада в Токіо: що відомо

  • Олімпіада в Токіо розпочнеться 23 липня і пройде до 8 серпня. Паралімпійські ігри стартують на місяць пізніше - 24 серпня. Ігри були перенесені на 2021 рік через коронавірус, але збережуть назву "Олімпіада-2020".
  • Витрати на ігри зросли на 2,8 млрд доларів через заходи, необхідні для запобігання поширенню коронавірусу. 
  • Згідно з опитуваннями, більшість японців виступала проти проведення ігор у 2021 році. Вони хочуть, щоб їх відстрочили ще раз або ж взагалі скасували.
  • Однак у МОК заявили, що вважають неможливим скасування Олімпіади цього року.
  • 25 березня в японській префектурі Фукусума стартувала естафета Олімпійського вогню.
  • 11 липня президент Володимир Зеленський зустрівся з українськими спортсменами, які відправляться на Олімпіаду в Токіо.