Екс-перша ракетка світу "накинувся" на голову Федерації тенісу РФ, який образив Світоліну

Енді Роддік заступився за українку.

Колишня перша ракетка світу Енді Роддік адресував брутальне звернення президентові Федерації тенісу Росії Шамілю Тарпіщеву, котрий назвав українку Еліну Світоліну "ніким".

Спершу 39-річний американець порівняв статистику Тарпіщева та Світоліної.

"Найвище місце Тарпіщева в рейтингу – 164-е. Статистика перемог і поразок – 2:3. Жодного титулу (що очевидно). Статистика Світоліної – 433:228. Я б попросив його дати визначення поняттю "ніхто", а потім об'єктивно подивитися у дзеркало", – написав Роддік у себе в Twitter.

"Також він якось назвав Вінус та Серену братами Вільямс. Що він хотів цим сказати? Цей хлопець – великий придурок, у мене немає в цьому жодних сумнівів", - додав Енді.

Тарпіщев назвав Світоліну "ніким" після того, як українка закликала світові тенісні асоціації відсторонити від виступів представників Росії та Білорусі.

За свою кар'єру 27-річна Еліна здобула 16 титулів WTA в одиночному розряді. Також одеситка завоювала бронзову медаль Олімпіади-2020 в Токіо. Світоліна двічі в кар'єрі виходила у півфінали турнірів серії "Великого шолома" (Wimbledon-2019 та US Open-2019). У 2017 році вона була третьою ракеткою світу. Еліна - єдина українка, яка змогла виграти Підсумковий турнір - у 2018 році у фіналі в Сінгапурі вона здобула цей трофей.

Вас також можуть зацікавити новини: