Амбасадоркою ініціативи стала українська художня гімнастка Ганна Різатдінова / фото ukraine-rg.com.ua

Група 1+1 media спільно з виданням Tribuna.com продовжує реалізацію масштабної комунікаційної кампанії "Спортивний фронт", мета якої — блокування російських і білоруських збірних та команд, бойкот спортсменів-росіян і білорусів, які висловилися "за війну" або не озвучили свою позицію, та всебічна підтримка українського спорту. 

Амбасадоркою ініціативи стала українська художня гімнастка, бронзова призерка Олімпійських ігор 2016 року, багаторазова призерка чемпіонатів світу та Європи Ганна Різатдінова. 

У тематичному відеоролику Ганна розповіла, що через війну, яку Росія розпочала за підтримки Білорусі, українським спортсменам довелося покинути рідні домівки, аби вберегти свої життя. Проте Каті Дяченко, талановитій гімнастці з Маріуполя, не вдалося врятуватися. Дівчинка загинула внаслідок обвалу будинку після влучання ворожого снаряду. Додатково бронзова призерка Олімпійських ігор закликала спортсменів всього не мовчати та підтримати бойкот росіян та білорусів, а користувачів соцмереж — записувати відео з відповідними меседжами та поширювати інтернетом.

"Жодна тренерка чи художня гімнастка з РФ та Білорусі не висловили слів співчуття та підтримки після початку повномасштабного вторгнення. Загибель Каті Дяченко також не зачепила представниць мого виду спорту з Росії та Білорусі", — прокоментувала Ганна Різатдінова. 

Титулована художня гімнастка родом з українського Сімферополя, який у 2014 Році росія анексувала. 

"Російські художні гімнастки не лише замовчують про війну в Україні, але й підтримують напад РФ на мирні українські землі. Пропаганда Кремля "кричить", що спорт поза політикою. Проте, як спорт може залишатися поза політикою, коли перші номери збірної Росії з художньої гімнастики — сестри Аверіни — доєдналися до пропагандистського концерту-мітингу, присвяченого анексії Криму та Севастополя?!", — розповіла Ганна. 

Відеоролик доступний до перегляду та поширення у соціальних мережах групи 1+1 media та на YouTube-каналах 1+1 і ТСН. Також соціальна кампанія транслюється в межах телемарафону "Єдині новини". 

Серед майданчиків 1+1 media, які також залучені до проєкту — ТСН, "Сніданок з 1+1", "Профутбол Digital", FootballHub, "Про спорт", ТСН.ua, УНІАН та багато інших ресурсів. Проєкт реалізується за підтримки Міністерства молоді та спорту України, а також видання Tribuna.com.

Ключові хештеги ініціативи — #BoycottRussianSport, #TurnOffRussia, #StandWithUkraine, #StopWar, #russiaisateroriststate. 

Нагадаємо,  що у червні група 1+1 media спільно з Андрієм Шевченком, найкращим футболістом Європи 2004 року, головним тренером національної збірної України (2016-2021 рр), легендарним спортсменом, якого знають в усьому світі, та героєм України, запустили проект "Спортивний фронт". Це масштабна комунікаційна кампанія, а також серія ініціатив, відеороликів та акцій, покликаних привернути увагу міжнародного спортивного комʼюніті до війни в Україні. У мережі вже доступні два відеоролики, героями яких стали сам Андрій Шевченко, а також перший чемпіон світу з дзюдо в історії України Георгій Зантарая.