Збірна Росії не хоче виступати на Олімпіаді під нейтральним прапором / isport.ua

У нижній палаті російського парламенту - Державній думі - запропонували провести альтернативну Олімпіаду у відповідь на усунення збірної Росії від Ігор в Пхенчхані-2018, повідомляє Ura.ru.

Відповіддю на подібну заборону може стати як вихід російських спортсменів на змагання під нейтральним прапором, так і організація альтернативних Ігор в Росії. Про ці варіанти говорили в Держдумі ще в листопаді. А зараз такий вихід всерйоз розглядають як структури влади, так і спортивні функціонери. Керівництво Уралу вже заявило про готовність надати всю необхідну спортсменам зимову інфраструктуру.

У Росії вже був прецедент, коли через дискваліфікацію в 2016 році російська паралімпійська збірна не змогла поїхати на паралімпіаду в Ріо. Президент Володимир Путін тоді розпорядився провести спеціальний турнір для спортсменів, який неформально охрестили «втішними іграми». У підсумку у вересні в Підмосков'ї на спортивних базах «Новогорськ» і «Озеро Кругле» пройшли Всеросійські змагання з паралімпійських видів спорту. У них взяли участь 266 паралімпійців. Зазначимо, грошові призи для переможців були рівні олімпійським.

Як повідомляв УНІАН, напередодні Міжнародний олімпійський комітет відсторонив російську збірну від участі в Олімпіаді за застосування заборонених препаратів, маніпуляції і підміну допінг-проб.