Юлия Левченко завоевала серебро ЧМ по легкой атлетике / Reuters

Українська легкоатлетка Юлія Левченко перемогла у номінації «Зірка, яка сходить» в Європі, повідомляє Федерація легкої атлетики України.

Голосування за підсумками року проводила Європейська легка атлетика (ЕА). Нагороду Юлії вручили на церемонії нагородження ЕА 14 жовтня у Вільнюсі.

«Я дуже рада нагороді, дуже рада бути тут. Я вдячна всім, хто за мене голосував, безмежно вдячна тренеру і менеджеру, які роблять для мене надзвичайно багато. Це був непростий сезон, і тим цінніше це визнання», - прокоментувала Юлія Левченко.

Відео дня

Читайте такожЮлія Левченко та Олександр Сітковський визнані найкращими легкоатлетами вересня в УкраїніЮлія Левченко у 2017 році виграла бронзову медаль чемпіонату Європи у приміщенні зі стрибків у висоту, стала чемпіонкою Європи U23, після чого виграла срібну медаль чемпіонату світу з новим молодіжним рекордом України 2,01 м.

Найкращих атлетів обирали шляхом голосування у кількох категоріях: серед ЗМІ, вболівальників, представників національних федерацій і експертної ради ЕА.

Нагадаємо, що на перемогу у номінації «Зірка, яка сходить» претендували відразу четверо українців. Серед жінок крім Левченко до числа номінантів потрапили Аліна Шух і Ярослава Магучіх, а серед чоловіків Михайло Кохан.