Йохауг пропустить олімпійський зимовий сезон / Спорт-Експрес

Спортивний арбітражний суд Лозанни (CAS) збільшив термін дискваліфікації знаменитої норвезької лижниці Терези Йохауг до 18 місяців, через що вона пропустить весь наступний сезон, повідомляє SportArena.

У жовтні минулого року Йохауг попалася на вживанні забороненого препарату клостебола. Норвежка була тимчасово відсторонена від змагань до кінця розглядів. Сама Йохауг і її лікар стверджували, що препарат потрапив в організм спортсменки випадково: вона не звернула увагу на те, що він входив до складу крему від опіків. НОК Норвегії врахував ці свідчення і в лютому дискваліфікував спортсменку на 13 місяців.

Час початку дискваліфікації повинен був відраховуватися з жовтня 2016 року, тобто з початку тимчасового відсторонення Йохауг. 13-місячна дискваліфікація давала 2-разовій володарці Кубка світу можливість повернутися в спорт до початку олімпійського сезону 2017/2018.

Відео дня

Читайте такожОлімпійську чемпіонку з лижних гонок з Норвегії можуть дискваліфікувати на 14 місяцівОднак Міжнародна лижна федерація (FIS), порахувала покарання недостатньо суворим для Йохауг і подала апеляцію до CAS з вимогою збільшити термін дискваліфікації 29-річної норвежки.

CAS неодноразово відкладав прийняття рішення по справі Йохауг, проте сьогодні нарешті-таки оголосив свій вирок: 18 місяців дискваліфікації. Йохауг зможе повернутися в спорт лише в квітні 2018 року, а, значить, пропустить весь майбутній сезон, включаючи зимову Олімпіаду 2018 року в Пхенчхані.

Тереза Йохауг є олімпійською чемпіонкою Ванкувера в естафеті, 7-разовою чемпіонкою світу, 2-кратною володаркою Кубка світу і 2-кратною переможницею супербагатоденки Тур де Скі.

Як повідомляв УНІАН, Олімпійські ігри-2018 пройдуть в Пхенчхані (Південна Корея) з 9 по 25 лютого 2018 року.