Дарина Білодід / eju.net

Головний тренер збірної України з дзюдо Віталій Дуброва в інтерв'ю NewsOne розповів про те, що у сенсаційної 16-річної чемпіонки Європи Дар'ї Білодід вже є пропозиції змінити громадянство України.

У кінці квітня Дар'я Білодід здивувала весь світ, перемігши на дорослому чемпіонаті Європи, який проходив у Варшаві. При тому, що це був дебютний дорослий турнір для 16-річної спортсменки!

Такий успіх не залишився без уваги не тільки в Україні. Якщо Даша в такому віці витворяє таке, то на що ж вона буде здатна на Олімпіаді-2020, до якої залишається ще 3 роки? Дар'я Білодід вже зараз – потенційна золота медалістка Ігор-2020 в японському Токіо, і багато країн не пошкодували б мільйонів, щоб роздобути майбутню суперзірку дзюдо.

Відео дня

"Такі пропозиції, наскільки мені відомо, вже є. Але поки це не офіційно. Ми всіма силами будемо прагнути зберегти Дашу Білодід для збірної України. Хоч я і вважаю за краще говорити по факту і не хотів би поки називати її "зіркою" або "діамантом", але потенціал у неї величезний.

У нас нове керівництво Федерації дзюдо України і нам не те, щоб прямо пообіцяли, але попередня домовленість є, що для спортсменів класу "еліт" будуть створені належні умови", – зазначив Віталій Дуброва.

Як повідомляв УНІАН, відома українська дзюдоїстка Ірина Кіндзерська змінила громадянство і буде виступати за збірну Азербайджану.

Федерацію дзюдо України нещодавно очолив скандальний екс-глава Національної фіскальної служби України Роман Насіров.