Анікєєв вступає у вирішальну фазу боротьби з Міжнародною федерацією шашок / facebook/yuriy.anikeev

Міністр молоді та спорту України Ігор Жданов оголосив про збір коштів для подачі позову в Спортивний арбітражний суд в Лозанні до Міжнародної федерації шашок (IDF) з приводу дискваліфікації українського шашкіста, чемпіона світу Юрія Анікеєва, повідомляється на сторінці Жданова у Facebook.

"Розпочато громадський збір коштів для захисту прав, честі і гідності чемпіона України та світу з шашок Юрія Анікєєва, якого було незаконно дискваліфіковано на 3 роки проросійською Міжнародною федерацією шашок (IDF).

Тепер, це вже не просто боротьба на словах. Готується серйозний позов до Спортивного арбітражного суду в Лозанні. З Юрієм та Федерацією шашок України вже працює адвокат, якого допомогло знайти Міністерство. Також ми надаємо усю необхідну інформаційну підтримку.

Відео дня

Усього для подачі позову до Міжнародного арбітражного суду в Лозанні та ефективного захисту прав Юрія Анікєєва необхідно зібрати 5000 євро. Останній термін подачі позову 23 березня 2017 року" - йдеться у зверненні.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародною федерацією шашок (IDF) було прийнято рішення дискваліфікувати міжнародного гросмейстера Юрія Анікєєва з позбавленням його права брати участь у чемпіонаті Європи з шашок-64 . Правління IDF в Санкт-Петербурзі розмістило це рішення, прийняте 15 жовтня 2016, на своєму сайті з таким обгрунтуванням "за багаторазові випадки публікації тенденційної і недостовірної інформації про діяльність IDF і висловлювань, що завдають шкоди її іміджу та іміджу шашок-64 в цілому".