Писториус приговорен к шести годам тюрьмы / Jim Thurston

Південноафриканський чемпіон Паралімпійських ігор Оскар Пісторіус засуджений до шести років в'язниці за вбивство подруги Реви Стенкамп. Про це повідомляє Reuters.

29-річний спринтер був взятий під варту відразу ж після винесення вироку.

Вбивство сталося в ніч на 14 лютого 2013 року у будинку Пісторіуса. Легкоатлет-ампутант зробив кілька пострілів у зачинені двері туалету, де перебувала дівчина. За словами спортсмена, він прийняв її за грабіжника.

Відео дня

У жовтні 2014 року паралімпієць отримав п'ять років позбавлення волі за ненавмисне вбивство. Пісторіус вийшов з в'язниці під домашній арешт, відбувши один рік покарання.

3 грудня 2015 року Верховний апеляційний суд ПАР задовольнив протест прокурора і постановив, що Пісторіуса слід визнати винним в умисному вбивстві, за яке паралімпійцю загрожував 15-річний тюремний термін.

Додамо, що Пісторіусу у віці 11 місяців ампутували обидві ноги нижче коліна. На Паралімпійських Іграх 2004, 2008 і 2012 року він виграв шість золотих медалей. Крім того, південноафриканець став першим паралімпійцем, який взяв участь в Олімпіаді - це сталося під час Ігор у Лондоні 2012 року.