Українці завоювали 5 медалей у перший день чемпіонату світу з самбо / sambo.net.ua

Українці вибороли п'ять нагород у перший день чемпіонату світу з самбо, що розпочався в Бухаресті. Турнір присвячений 80-річчю розвитку самбо у світі.

На рахунку спортсменів української збірної у перший день змагань два «золота», два «срібла» і одна «бронза». Про це повідомляє офіційний сайт Федерації самбо України.

Обидва "золота" українців - у бойовому розділі, де перед цим наші спортсмени вигравали титул чотири роки тому - на форумі в Японії на найвищу сходинку п'єдесталу сходив киянин Ігор Северин у вазі до 62 кілограмів.

Відео дня

Читайте такожЗбірна України завоювала 20 медалей на молодіжному чемпіонаті світу з самбо

І от на світовій першості у Бухаресті уже в перший день маємо переможців Владислава Руднєва (до 74 кг, Донецька область) і Анатолія Волошинова (до 100 кг, Одеська область). Обидва у 2018-му зробили дубль - вони також є чинними чемпіонами Європи.

У фіналах Владислав і Анатолій перемогли достроково. Після прийому Руднєва суперник Даірбек Каряєв із Киргизстану здався, а Волошинов за допомогою кидка на чотири бали й повного утримання набрав необхідну перевагу у вісім пунктів - 8:0.

На жаль, не вдалося подовжити "золотий" шлях ще одному чемпіону Європи-2018 Олександру Воропаєву (до 57 кг, Одеська область). Він у рівному поєдинку поступився росіянину Олександру Нестерову і в результаті завоював "срібло".

"Срібним" став ще один фінал - у змаганнях серед жінок. Чемпіонка світу-2017 Анастасія Шевченко (до 60 кг, Харківська область) у Бухаресті стала другою.

"Бронза" - на рахунку досвідченої Наталії Смаль (до 72 кг, Івано-Франківська область). 

Чемпіонат світу з самбо у Бухаресті триватиме до неділі, 11 листопада.