НОК України

НОК України оголосив склад національної збірної для участі в Юнацьких Олімпійських іграх-2018.

Про це повідомляє офіційний сайт Національного олімпійського комітету.

Україну на Юнацьких Олімпійських іграх в аргентинському Буенос-Айресі представлятимуть 55 спортсменів, повідомляє офіційний сайт НОК. Крім того, дві ліцензії (у важкій атлетиці) на ЮОІ-2018 знаходяться в стадії очікування підтвердження. Цікаво, що олімпійці представлять 19 регіонів країни. Повний список спортсменів можна подивитися тут.

Відео дня

Читайте такожВ Олімпійському домі привітали чемпіонку світу зі стрільби Олену Костевич

Українські спортсмени виступлять у 22 видах спорту: бадмінтоні, баскетболі 3х3, боксі, вільній боротьбі, велоспорті, веслуванні академічному, веслуванні на байдарках і каное, спортивній гімнастиці, гімнастиці художній, дзюдо, карате, легкій атлетиці, плаванні, скелелазінні, спортивній акробатиці, стрільбі з лука, кульовій стрільбі, стрибках у воду, сучасному п'ятиборстві, тенісі, тхеквондо, фехтуванні.

Юнацькі Олімпійські ігри пройдуть в Буенос-Айресі з 6-го по 18 жовтня.

Протягом 12 днів у змаганнях візьмуть участь 3998 юних атлетів (1999 хлопців та 1999 дівчат) віком 15-18 років з 206 країн. Вони розіграють нагороди в 32 видах спорту.

Зазначимо, що за історію виступів на літніх і зимових Юнацьких Олімпійських іграх українці завоювали 70 медалей, з яких 20 золотих, 22 срібні та 28 бронзових.