Марія Абакумова / kuban24.tv

Російська легкоатлетка Марія Абакумова дискваліфікована на чотири роки за порушення антидопінгових правил під час Олімпіади-2008 в Пекіні, повідомляє Незалежний орган по боротьбі з негативними явищами в легкій атлетиці (AIU).

Під час повторної перевірки допінг-проб, ініційованої Міжнародним олімпійським комітетом (МОК), в організмі Абакумової був знайдений заборонений препарат турінабол. Росіянка, яка виступає в метанні списа, позбавлена срібла Ігор-2008 в Пекіні.

Читайте такожРосійський чемпіон світу дискваліфікований за вживання допінгу

Відео дня

Крім того, повторна перевірка проб з чемпіонату світу з легкої атлетики 2011 року теж виявила наявність заборонених речовин в організмі Абакумової. На ЧС-2011 в Тегу вона завоювала золото.

Спортсменка дискваліфікована на чотири роки з 18 травня 2016-го. Всі результати, показані Абакумової в період з 21 серпня 2008 року по 20 серпня 2012 року, анульовано. Крім золота Тегу-2011 і срібла Олмпийских ігор у Пекіні-2008, росіянка позбавлена бронзи чемпіонату світу 2009 року. Раніше Спортивний арбітражний суд (CAS) відхилив апеляцію Абакумової.

Як повідомляв УНІАН, 4-разовий олімпійський чемпіон Олександр Тихонов закликав вигнати Росію з міжнародних турнірів з біатлону через часті допінгові скандали.