Світлана Хоркіна / sports.ru

Відома в минулому російська гімнастка, екс-депутат Держдуми Світлана Хоркіна назвала окупацію Криму Росією "порятунком місцевих жителів".

Про це колишня спортсменка заявила в інтерв'ю Sports.ru.

«А що – Крим? Люди не мають права обрати, як вони хочуть жити? Або ви хочете, щоб їх убивали, як в Сирії? Вони хочуть говорити російською, жити у мирі і виховувати дітей. Вони не хочуть бути згорілими, як в Одесі. Не хочуть боятися прийти в церкву, потрапити у в'язницю, тому що просто 9 травня виходять на вулиці, надівши фронтовий мундир з нагородами.

Відео дня

Читайте такожУ РФ "перевірять" всіх артистів після відмови Лайми Вайкуле їхати до Криму

Тим більше все було зроблено законним шляхом, через референдум! Люди не свині, вони мають право на голос і на життя. На життя те, яке вони хочуть. Практично весь Крим сказав: «Ми хочемо в Росію». І вони – Росія. Ми людям дали можливість висловитися спокійно, інакше б їх убили бандерівці», - заявила Хоркіна.

Світлана Хоркіна - колишня гімнастка, яка завоювала 7 олімпійських медалей, 2 з них - золоті (в Атланті-1996 і Сіднеї-2000). Вона закінчила свою спортивну кар'єру після Олімпійських ігор 2004 року, а через три роки стала депутатом Держдуми, будучи членом партії «Єдина Росія».

Як повідомляв УНІАН, скандальний російський актор влаштував п'яний бешкет у літаку в окупованому Криму.