Руслан Глібов / runners.worldofo.com

У Ризі (Латвія) пройшов чемпіонат світу зі спортивного орієнтування в бігу. В активі українців - срібна медаль, яку завоював Руслан Глібов на довгій дистанції.

Загалом участь у змаганнях взяли 345 спортсменів з 44 країн. Збірна України була представлена ​​9 спортсменами: Руслан Глібов, Олександр Кратов, Денис Щербаков, Артем Панченко, Тарас Рачук, Олена Федорова, Олена Пітірімова, Ольга Панченко та Катерина Дзема. Про це повідомляє офіційний сайт Спортивного комітету України.

Читайте такожУкраїнська команда зі стрільби з луку встановила світовий рекорд

Відео дня

Чемпіонат світу проводиться з таких дисциплін: спринтерська дистанція, середня дистанція, довга дистанція, естафета, естафета мікс. Українська команда брала участь у всіх дисциплінах. На жаль, більше ніхто з українців не зумів піднятися на п'єдестал.

Наступним кращим результатом було п'яте місце Олександра Кратова на середній дистанції. Варто відзначити, що Руслан Глібов на середній дистанції став одинадцятим. У ТОП-10 чемпіонату прорвалися дівчата в командній естафеті. Хлопці в естафеті зайняли одинадцяте місце. Естафету, яка складалася з трьох етапів, бігли Денис Щербаков, Олександр Кратов і Руслан Глібов - у хлопців; і у дівчат Катерина Дзема, Олена Пітірімова і Ольга Панченко.