Вікторія Мотричко / Федерація шашок України

Українка Вікторія Мотричко завоювала срібну нагороду на етапі Кубка світу з шашок-100, який проходив у Будапешті з 3-го по 9 червня.

Про це повідомили УНІАН у Федерації шашок України.

Старт турніру не задався для нашої спортсменки - Вікторія зазнала поразки у перших чотирьох турах.

Відео дня

Можливо, позначилася наднасичена програма чемпіонату світу з бліцу, що відбувся за тиждень до цього в Угорщині, де Мотричко завоювала відразу три медалі у трьох видах програми - два срібла й одну бронзу.

Читайте такожУкраїнка Єлістратова виграла етап Кубка Європи з тріатлону

Вікторія прийшла до тями і видала блискучу кінцівку етапу Кубка світу - спочатку перемогла срібну призерку чемпіонату Голландії Естер ван Муйен, а пізніше так само впевнено розібралася з міцним міжнародним майстром Бастіаном Мессемакером.

За підсумками турніру у Вікторії Мотричко - 4 перемоги, 2 поразки і 3 нічиї. Вигравши двічі в останніх двох турах, українка поділила 1-2 місця в заліку серед жінок. За додатковими критеріями Віка стала другою. Перша - Ольга Федорович (Білорусь), а на третьому місці її сестра Дарина Федорович (Білорусь).

Після повернення в неділю, 10 червня до рідної Одеси Вікторія Мотричко не довго буде відновлюватися, і вже 17 червня відправиться в Голландію на черговий етап Кубка Світу.